Kreminai eklerai
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
125 gramai margarinas
1 stiklinė kvietiniai miltai
1 stiklinė vanduo (tešlai)
šiek tiek druska
6 vienetai kiaušiniai
3 vienetai varškės sūris (sūreliai saldūs (kremui))
100 gramų sviestas
0.5 vieneto kondensuotas pienas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išeina maždaug 55 vidutinio dydžio eklerai.
P.S. turiu tris eklerų recepto variantus, plikytos tešlos receptas beveik tas pats, tik skiriasi įdarai, bet apie tai toliau.
Kitas kremo variantas:
1 stiklinė grietinėlės
5 kiaušinių tryniai
0,5 šaukštelio vanilino
1 šaukštelis cukraus
200 g persikų
200 g vynuogių
100 g kriaušių
1 šaukštelis želatinos
0,5 stiklinės vaisių sulčių
šis kremas gaminamas taip: Grietinėlės, trynių, cukraus ir vanilino mišinį kaitinti vandens vonelėje, kol masė sutirštėja.
Susmulkintus vaisius pamirkyti vaisių sulčių drebučiuose ir apdėti kremą.
Plikytos tešlos gaminimas:
Puode užvirinamas vanduo su druska, sudedamas margarinas, verdama nuolat maišant kol jis ištirpsta. Tada suberiami miltai ir plakama plakikliu kol tešla atlimpa nuo puodo sienelių.
Puodas nuimamas nuo ugnies, įstatomas į šaltą vandenį ir nuolat plakant paeiliui mušami kiaušiniai.
PATARIMAS: jei įmušus kiaušinį plaksite 1 - 2 min. nenustojant plakti, tešla bus puresnė.
Iš tešlos ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos su šaukštu arba konditeriniu švirkštu ar maišeliu formuojami eklerai. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 - 30 min. kol dailiai parunda.
DĖMESIO: pirmąsias 20 min., neatidarykite orkaitės, antraip eklerai sukris.
Paruoškite kremą:
Sūrelius, kondensuotą pieną ir sviestą išsukite iki vientisos masės.
Pyragėlių viršų nupjaukite arba įpjaukite šoną ir į vidų įkrėskite kremo, uždėkite viršūnėlę.
Apibarstykite milteliniu cukrumi ir gardžiuokitės ! Tiks ir išrankiausiam svečiui pavaišinti ir šeimynai pasmaguriauti.

Populiariausi receptai šią savaitę

Kreminai eklerai

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Išeina maždaug 55 vidutinio dydžio eklerai.
P.S. turiu tris eklerų recepto variantus, plikytos tešlos receptas beveik tas pats, tik skiriasi įdarai, bet apie tai toliau.
Kitas kremo variantas:
1 stiklinė grietinėlės
5 kiaušinių tryniai
0,5 šaukštelio vanilino
1 šaukštelis cukraus
200 g persikų
200 g vynuogių
100 g kriaušių
1 šaukštelis želatinos
0,5 stiklinės vaisių sulčių
šis kremas gaminamas taip: Grietinėlės, trynių, cukraus ir vanilino mišinį kaitinti vandens vonelėje, kol masė sutirštėja.
Susmulkintus vaisius pamirkyti vaisių sulčių drebučiuose ir apdėti kremą.
Plikytos tešlos gaminimas:
Puode užvirinamas vanduo su druska, sudedamas margarinas, verdama nuolat maišant kol jis ištirpsta. Tada suberiami miltai ir plakama plakikliu kol tešla atlimpa nuo puodo sienelių.
Puodas nuimamas nuo ugnies, įstatomas į šaltą vandenį ir nuolat plakant paeiliui mušami kiaušiniai.
PATARIMAS: jei įmušus kiaušinį plaksite 1 - 2 min. nenustojant plakti, tešla bus puresnė.
Iš tešlos ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos su šaukštu arba konditeriniu švirkštu ar maišeliu formuojami eklerai. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 - 30 min. kol dailiai parunda.
DĖMESIO: pirmąsias 20 min., neatidarykite orkaitės, antraip eklerai sukris.
Paruoškite kremą:
Sūrelius, kondensuotą pieną ir sviestą išsukite iki vientisos masės.
Pyragėlių viršų nupjaukite arba įpjaukite šoną ir į vidų įkrėskite kremo, uždėkite viršūnėlę.
Apibarstykite milteliniu cukrumi ir gardžiuokitės ! Tiks ir išrankiausiam svečiui pavaišinti ir šeimynai pasmaguriauti.

Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų