1 kilogramas | pomidorai (trijų litrų stiklainiui (kiek telpa)) |
1 sauja | krapai |
2 vienetai | gvazdikėliai |
3 vienetai | pipirai (kvapnieji, žirniukais) |
0.4 vieneto | paprika |
1 skiltelė | česnakas |
1 valgomasis šaukštas | druska |
1.5 stiklinės | cukrus |
1 stiklinė | acto |
šiek tiek | vanduo |
2 vienetai | pankolis (švieži, šakelės) |
1 vienetas | lauro lapų |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Apelsininė cukinija
- Kaukazinių slyvaičių uogienė
- Marinuotos šparaginės pupelės
- Konservuoti aštrūs baklažanai
- Sūdyti lašinukai cepelinų spirgučiams ar kiaušinienei
- Rabarbarai žiemai
- Cukinija iš uogienės ir slyvų
- Žemuogės cukruje
- Greitas vyšnių kompotas
- Pipirmėtės sultys
- Šparaginės pupelės žiemai su pomidorų tyre
- Konservuoti špinatai
- Slyvų kompotas
- Konservuoti grybai
- Aviečių kompotas su apelsinais
- Vyšnių kompotas
- Konservuoti žirneliai
- Marinuotas geltonų slyvų saldžiarūgštis padažas
- Marinuoti žiediniai kopūstai
- Svarainių kompotas
Konservuoti pomidorai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Pomidorai, trijų litrų stiklainiui (kiek telpa),
1 kilogramas -
Krapai,
1 sauja -
Gvazdikėliai,
2 vienetai -
Pipirai, kvapnieji, žirniukais,
3 vienetai -
Paprika,
2/5 vieneto -
Česnakas,
1 skiltelė -
Druska,
1 valgomasis šaukštas -
Cukrus,
1.5 stiklinės -
Actas,
1 stiklinė - Vanduo
-
Pankolis, švieži, šakelės,
2 vienetai -
Lauro lapai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pomidorus nuplauti po tekančiu vandeniu ir dantų krapštuku įdurti per vidurį pomidoro. Į švarų (3 l) stiklainį sudėti pankolius, gvazdikėlius, lauro lapą, ketvirtį paprikos. Į stiklainį pilti verdančio vandens, kol vanduo pradės gausiai bėgti pro viršų. Tada sudėti česnaką, supilti actą, sudėti druską, cukrų ir iki viršaus pripildyti verdančiu vandeniu. Užsukti dangtelį, apversti stiklainį, užkloti anklode ir taip laikyti, kol atvės.
Komentarai (3)
-
mimoza
2015-09-02 16:13
kazkoks kratinys,o ne receptas
-
jurgita
2015-08-01 15:55
tai ar acto neper daug.