Populiariausi receptai šią savaitę

Knorr receptai: Holishki (balandėliai)

Komentarai: 2
  • Paruošimo laikas: Apie 1 val..
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

1. Dideliame puode užvirkite vandenį, sudėkite kopūstą. Virkite ant mažos ugnies 5 minutes. Palikite vandenyje, kol atvės.
2. Atskirkite lapus, nupjaukite storą vidurinę lapų dalį. Vietoj blanširavimo, galite kopūstą padėti 2-3 dienoms į šaldiklį. Atšildyto kopūsto lapai taps minkšti, juos lengva atskirti.
3. Visus įdaro ingredientus gerai išmaišykite. Pridėkite Knorr Buljonetę. Ant kiekvieno lapo padėkite šaukštą įdaro, suvyniokite.
4. Padažą užvirkite, užpilkite juo balandėlius.
5. Balandėlius sudėkite karščiui atspariame inde. Kepkite uždengtus iki 150°C įkaitintoje orkaitėje. Atidenkite, kepkite dar pusvalandį.
6. Į padažą įdėkite 2 - 3 šaukštus medaus ir sultis, išspaustas iš vienos citrinos. Kepkite dar pusvalandį. Taip paruošti balandėliai įgauna saldžiarūgštį skonį.

Komentarai (2)


  • Sigita 2013-09-09 13:19

    "Vietoj blanširavimo, galite kopūstą padėti 2-3 dienoms į šaldiklį. Atšildyto kopūsto lapai taps minkšti, juos lengva atskirti."
    Sutinku, kad lengva atskirti, bet abejoju, ar bus skanūs balandėliai iš peršalusio kopūsto?!


  • Gabija 2013-09-08 11:07

    Prieš balandėlius dedant į puodą troškintis, juos, apvoliotus miltuose, reikia apkepti keptuvėje svieste... Patikėkit, nerealiai skanūs balandėliai būna, ir padažiukas nerealus


Daugiau receptų