800 gramų | kiškiena |
100 gramų | kiaulienos lašiniai |
2 vienetai | batonas (riekės) |
0.5 stiklinės | pienas |
2 vienetai | morkos |
2 vienetai | salierai |
2 vienetai | petražolės |
2 vienetai | svogūnai |
1 valgomasis šaukštas | sviestas (tirpintas) |
1 vienetas | kiaušiniai |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | mairūnas |
šiek tiek | muskatas |
šiek tiek | druska |
5 vienetai | kadagio uogos |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Naminis šokoladinis kremas
- Kremas su uogomis
- Kakavinis kremas
- Šokoladinis mascarpone kremas
- Varškės padažas
- Bananinis kremas
- Užtepėlė su ridikėliais
- Grietinėlės kremas
- Rūkytos žuvies kremas
- Citrinų kremas
- Žaliasis vištienos paštetas
- Sojų paštetas
- Vištos kepenėlių paštetas
- Varškės kremas su vaisiais
- Rūgštynių kremas
- Kremas iš grietinėlės
- Triušio kepenėlių paštetas
- Sūrio Fondiu gaminimas
- Olandiškas grietinėlės kremas
- Pikantiškas sūris
Kiškio paštetas
- Paruošimo laikas:
-
Kiškiena,
800 gramų -
Kiaulienos lašiniai,
100 gramų -
Batonas, riekės,
2 vienetai -
Pienas,
0.5 stiklinės -
Morkos,
2 vienetai -
Salierai,
2 vienetai -
Petražolės,
2 vienetai -
Svogūnai,
2 vienetai -
Sviestas, tirpintas,
1 valgomasis šaukštas -
Kiaušiniai,
1 vienetas - Juodieji pipirai
- Mairūnas
- Muskatas
- Druska
-
Kadagio uogos,
5 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mėsa pusiau ištroškinama su prieskoninėmis daržovėmis, kartu su jomis sumalama, sudedamas piene išmirkytas ir nuspaustas batonas, svieste pakepinti svogūnai, kiaušinis, sugrūstos kadagio uogos, malti prieskoniai ir druska. Viskas gerai išsukama, kad masė būtų puri. Jei ji tirštoka (turi būti grietinės tirštumo), įpilama truputį grietinėlės ar sultinio. Keptuvo dugnas išklojamas plonai supjaustytais lašiniukais, ant jų sukrečiama paruošta masė, viršus irgi apdedamas plonai pjaustytais lašiniukais ir kepama orkaitėje apie 30 min. Paštetas išverčiamas į apvalų pašildytą pusdubenį ir apdėliojamas virtomis bulvėmis arba bulvių koše. Atskirai tiekiama karštų troškintų burokėlių, bruknių uogienės.