Populiariausi receptai šią savaitę

Kiaulienos šašlykas

Komentarai: 28
  • Paruošimo laikas: Apie 45 min..
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Mėsa supjaustoma 3x3 cm dydžio, 5 cm storio gabaliukais, sudedama į indą, užpilama marinatu ir išmaišoma kartu su pjaustytais svogūnais.

Marinatas pagaminamas iš vandens, acto, pipirų, prieskonių, druskos. Jei naudojate 9% actą, jį reikia praskiesti 1:5 ar 1:6 santykiu. Papildomai galima įdėti kelis šaukštus majonezo, pomidorų padažo.

Sumaišyta mėsa su svogūnais ir marinatu laikoma šaldytuve 1-14 dienų. Mėsa sultingiausia būna jei marinuojasi kelias valandas.

Kepama suvėrus ant iešmo, virš laužo įkaitusių žarijų be ugnies apie 20-30 min. Valgoma su pomidorų padažu, raugintais agurkais, jei yra, keptomis bulvėmis, jelapenais ir kitais prie mėsos tinkančiais priedais.

Komentarai (28)


  • nezinoma 2012-05-25 08:14

    labai skanu kaip pasidarai su atctu as kas savaite daraus


  • virejas 2011-12-22 19:33

    su alumi pabandikit


  • Funtikas 2011-02-19 12:54

    neskieskit, kaukazieciai nenaudoja acto, o ir beveik niekada nemarinuoja mesos. Jie is jos nesitycioja


  • Žilvinas 2010-07-22 01:13

    Kam nepatinka paprastas spirito actas,siulyciau ismeginti obuoliu arba vynuogiu (tamsu) acta ir kilogramui liaulienos idekite nelabai pilna sauksteli cukraus. O siaip,del skonio nesigincyjama...


  • anonimui 2010-07-04 17:22

    na juk taip primytivu su mineraliniu ., gal geriau butu su naturaliais ingrdijentais, kaip su barskuoles nuodais vietoi citrinos, o vietoi miniralio vandens papajos sulciu?
    PS (miniralinis ne vanduo?)


  • kitty 2010-04-09 22:13

    kiek zinau tai druska geriausia apskritai berti tik kepimo gale-tada jos reikia tik ziupsnelio,o ir neizdziovina mesos.
    citrinu sultys silpnesnes nei actas,actas kvapo nesuteikia,jeigu ka (nebutina megti ji,skonio nepalieka tokio,koks yra jo kvapas).
    Majonezas-patogu,bet isdziovina, as geriau mesyte marinuoju keciupe su actu (beje,lygiom dalim keciupas su kokakola irgi puikiai tinka,tik neskaniai kvepia kol nepradedi kepti,tinka vistienai)
    asmeniskai mano receptas tai sumaisyti kari,vistienos prieskonius,ivairiu pipiru,citrinpipiriu,cili,keciupo,truputi heinz cesnakinio padazo,acto ir leistis marinuotis pernakt. sakysit makalyne,uztai koks pilnas skonis,nieko netruksta,sotu,ir kaskart gaunasi truputi kitaip ,nenusibosta. nebijokit maisyti ir eksperimentuoti! kiekvienas turim savo unikalu saslyku recepta


  • ingrida 2010-03-20 15:12

    nieko nesupratau,GERBEMIEJI, TAI KAIP YRA GERIAUSIA!!!!!!!!???????????


  • Linksmute 2010-03-16 17:52

    Galiu dar pasidalinti savo receptu greitam saslyku marinavimui .
    Ant supjaustytos mesos ipilat siek tiek gazuoto mineralinio vandens.Po to ispaudziate citrinos(mazdaug vienam kilg. mesos 1 citrina). Veliau sudedat visus prieskonius , kuriuos paprastai dedate marinuodami saslykus . NEGALIMA deti nei kruopelytes druskos ! Savo saslykus pasudysite kai juos jau bus metas verti ant iesmu ir cirskinti . Tokiu budu saslykai issimarinuoja mazdaug per 1-2 val. Skanaus


  • Mindzius 2010-03-16 15:52

    vasara i savaite du kartus saslykus kepam, taip skanu lauke valgyti, o kur dar saltas alutis,mmm....


  • arcius 2010-02-18 19:34

    saslas visaip skanu kad tik nesudegtu o su actu tai klasika tai beveik lietuvos nacionalinis patiekalas kazin kas anksciau atsirado ar saslas acte ar cepelinai


Daugiau receptų