0.5 vieneto | kiauliena (galva) |
2 vienetai | morkos |
1 vienetas | svogūnai |
šiek tiek | prieskoniai |
šiek tiek | lauro lapų |
Populiariausi receptai šią savaitę
- ZIGMO lašišos suktinukai su rikotos įdaru
- Šokoladinės braškės
- Duona su įdaru
- Prieskonių karalienės Vitos Klišaitienės lašišos tartaro su avokadu ir greipfruto-pipirų „ikrais“ receptas
- Rūkyti naminiai vijūnai
- Įdaryti pomidorai šventiniam stalui
- Kumpio salotos krepšeliuose
- Arvydo alyvuogių užkanda
- Girti čeburėkai
- Sumuštiniai "Laiveliai"
- Cukinija su feta sūriu
- Vaisių buketas
- Stirnienos vyniotiniai
- Šventinis lavašo vyniotinis
- Užkandėlė su šonine
- Antienos filė užkandėlės (ant iešmelių)
- Duona su įdaru
- Silkė su daržovėmis
- Originalūs sumuštiniai
- Sūrio kremu įdaryta paprika
Kiaulienos šaltiena
-
Kiauliena, galva,
0.5 vieneto -
Morkos,
2 vienetai -
Svogūnai,
1 vienetas - Prieskoniai
- Lauro lapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pusė kiaulės galvos nuplaunama, nuplikoma ir verdama 4 valandas. Virti ant silpnos ugnies ir vis nugraibyti putasbei riebalus. Kai išvirs, supjaustoma nedideliais gabalėliais, kaulai vėl sudedami atgal į sultinį ir verdama dar 1 valandą. Baigiant virti sudedami prieskoniai, morkos, svogūnas, išgriebiami kaulai. Sultinys perkošiamas, paliekama nusistovėti. Į indus įpilame truputį sultinio ir, kai pradės stingti, dedame morkas bei svogūnus. Tada dedame susmulkintą mėsą ir užpilame likusiu sultiniu.