2 kilogramai | kiaulienos mentė (be kaulų) |
8 vienetai | bulvių |
350 gramų | žiediniai kopūstai |
0.5 vieneto | morkos |
1 saujelė | druska |
1 saujelė | provanso žolelės |
1 žiupsnelis | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bifšteksas ant grotelių
- Faršu įdaryti pomidorai
- Kiaulienos kepsniukai svogūnėlių padaže
- Apkepas „Greitukas“
- Aštrus šašlykas
- Čipolino galvelės
- Klasikinis kiaulienos šašlykas
- Šašlykai gurmanams
- Paprika įdaryta faršu
- Virtos kiaulės kojos
- Prancūziškas mėsos pyragas
- Kopūstainiai su mėsa
- Balandėliai pagal Viką
- Kiauliena grill
- Karališkas kepsnys
- Kiaulienos šašlykai kepti orkaitėje
- Graikiško stiliaus ėrienos kumpeliai
- Cukinijų laiveliai
- Kotletukai su sūriu
- Kepsnys su morkomis, kumpiu ir sūriu
Kiaulienos ir bulvių su brokoliais duetas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Kiaulienos mentė, be kaulų,
2 kilogramai -
Bulvės,
8 vienetai -
Žiediniai kopūstai,
350 gramų -
Morkos,
0.5 vieneto -
Druska,
1 saujelė -
Provanso žolelės,
1 saujelė -
Pipirai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaulienos mentė be kaulų kelias minutes apverdama vandenyje, kad nuvirtų visi nešvarumai. Tada mėsa nuplaunama. Pabarstoma druska, pipirais, Provanso žolelėmis. Mėsa dedama į stiklinį kepimo indą. Įpilama šiek tiek vandens.
Iki 190-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepti apie 50-60 minučių – priklausomai nuo mėsos gabalų dydžio. Stebėti, kad neišgaruotų vanduo ir mėsa neprikeptų prie indo dugno. Kepti uždengus folija.
Per tą laiką išsivirti bulves, žiedinius kopūstus, morkas. Viska sutrinti iki košelės konsistencijos, prieš tai įbėrus druskos, jeigu buvo virta nesūdytame vandenyje.
Mėsa supjaustoma juostelėmis ir patiekiama su koše. Skanaus.