1 vienetas | kiaulės galva (nedidelė) |
250 gramų | kiaulės kepenys |
2 vienetai | batonas (riekės) |
2 vienetai | svogūnai |
2 valgomieji šaukštai | taukai (kiaulių) |
1 vienetas | morkos |
šiek tiek | salierai |
šiek tiek | petražolės |
šiek tiek | juodieji pipirai |
2 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
šiek tiek | druska |
1 vienetas | pomidorai |
1 vienetas | agurkų |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Karališkas užkandis prie degtinės
- Mėsos duona
- Užkandis su aitriosiomis paprikomis CHIPOTLE
- Vaisių užkandėlė "Havajai"
- Moliūgo, pomidoro ir gorgoncolos sūrio bruskėtas
- Parmezano morengai
- Įdarytos paprikos
- Gruziniškas chačapuri
- Lašišos bokšteliai
- Užkandėlė “Suktinukai” su majonezu
- Zarangollo Murciano – ispaniškas cukinijos užkandis
- Keptas varškės sūris
- Vasariškas omletas
- Paprikų laiveliai
- Krabų lazdelės tešloje
- Skrebučiai mažajam smaližiui
- Krepšeliai su grybais
- Kepta duona su įmantriu padažu
- Uždara pica
- Kepti svogūnai tešloje
Kiaulės galvos vyniotinis
-
Kiaulės galva, nedidelė,
1 vienetas -
Kiaulės kepenys,
250 gramų -
Batonas, riekės,
2 vienetai -
Svogūnai,
2 vienetai -
Taukai (kiaulių),
2 valgomieji šaukštai -
Morkos,
1 vienetas - Salierai
- Petražolės
- Juodieji pipirai
-
Lauro lapai, lapeliai,
2 vienetai - Druska
-
Pomidorai,
1 vienetas -
Agurkai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuvalyta kiaulės galva perpjaunama, išimami kaulai, užsiuvamos akių angos ir aplyginama mėsa. Galvos mėsa (paliekant odą), kepenys, išmirkytas ir nuspaustas batonas, riebaluose pakepintas svogūnas sumalami. Į gautą masę įberiama prieskonių ir gerai išmaišoma. Į kiaulės galvos odą sudedama masė, susukama, surišama, galai užsiuvami. Vanduo su prieskoninėmis daržovėmis bei prieskoniais užvirinamas, į jį dedamas vyniotinis ir verdamas 2—3 val. Atšaldytas tame pačiame sultinyje vyniotinis išimamas ir paslegiamas. Tiekiamas supjaustytas, papuoštas pomidorų, agurkų griežinėliais.