6 vienetai | cukinija (jaunos) |
1 vienetas | kiaušiniai |
šiek tiek | druska |
2 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
12 valgomųjų šaukštų | džiūvėsėliai |
3 valgomieji šaukštai | obelių aliejus |
3 valgomieji šaukštai | sviestas |
1 valgomasis šaukštas | cukrus |
3 valgomieji šaukštai | vyno actas |
Šaltinis: Cristine Bier "Gardžiausi cukinijų patiekalai"
Populiariausi receptai šią savaitę
- Šparaginės pupelės
- Daržovės su mėsa ir sūriu
- Įdaryti svogūnai
- Kepti agurkai
- Grilyje kepti pievagrybiai su daržovėmis
- Varškės ir morkų apkepas
- Moliūgų blynai
- Karštieji kukurūzai su aitriosiomis paprikomis
- Auksaspalvės kukūruzų burbuolės
- Cukinijos su krabų lazdelėmis
- Olandiškai kepti svogūnai
- Daržovių kugelis
- Balta mišrainė
- Briuselinių kopūstų apkepas
- Keptų daržovių gaminimas
- Kepti rauginti kopūstai
- Kvietinių miltų blynai
- Varškės apkepas su cukinija ir paprika
- Blynai iš patisonų
- Moliūgai vakarienei
Keptos cukinijos su mėtų padažu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Cukinija, jaunos,
6 vienetai -
Kiaušiniai,
1 vienetas - Druska
-
Kvietiniai miltai,
2 valgomieji šaukštai -
Džiūvėsėliai,
12 valgomųjų šaukštų -
Obelių aliejus,
3 valgomieji šaukštai -
Sviestas,
3 valgomieji šaukštai -
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas -
Vyno actas,
3 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Cukinijas nuplaukite, nupjaukite viršūnėles ir kotelius ir supjaustykite 1 cm storio griežinėliais.
Kiaušinį suplakite su žiupsneliu druskos. Apvoliokite cukinijų griežinėlius miltuose, paskui - kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose.
Apkepkite iš abiejų pusių aliejuje su sviestu, kol gražiai pagelsd. Sudėkite ant popierinių servetėlių, kad susigertų aliejus.
Į puodą sudėkite mėtas, suberkite cukrų, supilkite vyno actą ir pakaitinkite iki užvirimo.
Cukinijas sudėkite į lėkšte ir apšlakstykite mėtų padažu.
Šaltinis: Cristine Bier "Gardžiausi cukinijų patiekalai"