500 gramų | kiaulės inkstai |
1 arbatinis šaukštelis | krakmolas (kukurūzų) |
3 valgomieji šaukštai | aliejaus |
1 valgomasis šaukštas | žalumynų |
250 gramų | salierai |
1 sauja | svogūnai (laiškai, pjaustyti) |
šiek tiek | konjakas |
1 vienetas | česnakas (skiltelė) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Arvydo Londono kepsnys su prieskoniais (London Broil)
- Baklažano suktinukai užkepti su kumpiu ir sūriu
- Avienos čiopsai su polenta ir mėtomis
- Kiauliena troškinta su ryžiais ir pomidorais
- Šašlykai gurmanams
- Kotletai su kukurūzų kruopom
- Kiaulienos sprandinės kepsnys užkeptas špinatais ir sūriu
- Kiaulienos šašlykas
- Pusryčių blynai su mėsa ir kukurūzais
- Aštrus karbonadas
- Steikas medaus, cinamono ir čili marinate
- Lengvi kiaulienos kepsneliai
- Netikras zuikis tešloje
- Keptas triušis su ryžiais
- Įdaryti pievagrybiai
- Kepta kiauliena su raugintais kopūstais
- Kotletukai
- Balandėliai pagal Viką
- Mėsos apkepas
- Keptos bulvės su mėsa
Kepti inkstai
- Paruošimo laikas:
-
Kiaulės inkstai,
500 gramų -
Krakmolas, kukurūzų,
1 arbatinis šaukštelis -
Aliejus,
3 valgomieji šaukštai -
Žalumynai,
1 valgomasis šaukštas -
Salierai,
250 gramų -
Svogūnai, laiškai, pjaustyti,
1 sauja - Konjakas
-
Česnakas, skiltelė,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Inkstai perpjaunami išilgai, pašalinus kanalėlius, gerai perplaunami ir supjaustomi plonais griežinėliais. Tokiais pat griežinėliais supjaustomi salierai bei svogūnai. Daržovės 5 min. pakepinamos įkaitintame aliejuje, po to sustumiamos prie krašto, inkstai pavoliojami miltuose ir, įdėjus grūsto česnako, įpylus konjako, toje pačioje keptuvėje apkepinami. Kad inkstai būtų minkšti, juos reikia kepti ant didelės ugnies tik 1 min. Likus 2 min. iki kepimo pabaigos, sudedami prieskoniniai žalumynai. Valgis paduodamas tuoj pat su biria ryžių koše.