3 kilogramai | veršiena (kumpis) |
10 vienetų | obuoliai (rūgščių) |
200 gramų | sviestas |
1 valgomasis šaukštas | kmynai |
1 arbatinis šaukštelis | kvapieji pipirai |
6 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
1 vienetas | svogūnai |
3 valgomieji šaukštai | druska |
Švarius obuolius pamirkykite parūgštintame vandenyje, aptepkite sviestu ir, pridengę kepimo popieriumi, iškepkite. Juos dėkite aplink iškepusį kumpį, palaistykite sultiniu, kuriame kepė kumpis, pabarstykite kmynais.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kiaulienos kotletai
- Traškus kiaulienos kepsnys, marinuotas su Ancho aitriosiomis paprikomis
- Giminės kotletai ant laužo
- Kiaulienos vyniotinis su granatais
- Čanachai su čiobreliais
- Karamelizuotas keptas kumpis
- Keptas kumpis
- Šernienos kepsnys lenkiškai
- Stirnienos kumpis
- Maltos jautienos vyniotiniai
- Purienos
- Kepsneliai su sūriu
- Veršienos pjausniai
- Šašlykas baltojo vyno marinate
- Spageti su kukuliais
- Avienos čiopsai su polenta ir mėtomis
- Kiaulienos guliašas aluje
- Mėsos apkepėlė
- Šašlykai gurmanams
- Jautienos pjausnys garstyčių marinate
Keptas veršienos kumpis su obuoliais
- Paruošimo laikas:
-
Veršiena, kumpis,
3 kilogramai -
Obuoliai, rūgščių,
10 vienetų -
Sviestas,
200 gramų -
Kmynai,
1 valgomasis šaukštas -
Kvapieji pipirai,
1 arbatinis šaukštelis -
Lauro lapai, lapeliai,
6 vienetai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Druska,
3 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Druską sumaišykite su maltais pipirais ir įtrinkite veršienos kumpį. Po to kumpį 3 val. mirkykite nedideliame kiekyje parūgštintame vandenyje, retkarčiais pavartykite. Išmirkusį kumpį keliose vietose giliai įpjaukite ir prikiškite sviesto. Sutarkuokite svogūną, išspauskite sultis ir užpilkite ant kumpio, sudėkite lauro lapelius, pabarstykite kmynais ir kepkite orkaitėje tame pačiame vandenyje, kur mirko mėsa. Kepkite apie 1,5 val. retkarčiais palaistydami.
Švarius obuolius pamirkykite parūgštintame vandenyje, aptepkite sviestu ir, pridengę kepimo popieriumi, iškepkite. Juos dėkite aplink iškepusį kumpį, palaistykite sultiniu, kuriame kepė kumpis, pabarstykite kmynais.