Keptas upėtakis su daržovių ir kuskuso rizotu
AUTORIUS:
Bonduelle,
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
600 gramų upėtakis
400 gramų kuskusas
60 gramų žirneliai (žalieji (Bonduelle))
60 gramų bonduelle california mix
30 gramų svogūnai (šalotas)
150 gramų sviestas
0.5 litro sultinys (daržovių)
300 mililitrų sultinys (žuvies)
150 mililitrų vynas (sausas, baltas)
50 gramų sūris (parmezano (tarkuotas))
1 vienetas mėta (šviežios (šakelė))
1 vienetas džiovintas raudonėlis (šakelė)
1 vienetas petražolės (šakelė)
3 vienetai citrinos
60 gramų aliejaus
3 skiltelės česnakas
šiek tiek pipirai (juodieji ir baltieji)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Kuskuso rizoto paruošimas: kubeliais supjaustytus šaloto svogūnus lengvai apkepti svieste ir įpilti baltą sausą vyną, nugarinti. Nugarinus vyną sudėti išvirtą kuskusą bei žalius žirnelius ir šaldytų „California“ daržovių mišinį. Viską užpilti sultiniu (nedideliu kiekiu) ir užvirti. Į paruoštą rizotą įdėti šviežio sviesto bei tarkuoto parmezano sūrio. Pagardinti druska ir pipirais pagal skonį. Kruopščiai išmaišyti.
2.
Upėtakio paruošimas: nuvalytą ir nuplautą žuvį pabarstyti šviežiomis žolelėmis ir susmulkintais česnakais. Iš balto vyno, citrinos sulčių ir aliejaus paruošti marinatą. Užpilti juo žuvį ir palikti šaldytuve 6 valandoms. Išimti žuvį, pašalinti marinato perteklių, pasūdyti, pabarstyti pipirais, apibarstyti miltais ir apkepti iki auksinės spalvos.
3.
Padažo paruošimas: iškepus žuvį, nupilti aliejaus perteklių, įpilti vyno ir nugarinti. Įpilti žuvies sultinio ir trumpai pavirti. Įdėti sviesto ir virti kol padažas įgaus atitinkamą konsistenciją. Pagardinti pagal skonį druska, pipirais ir citrinų sultimis.
Iškeptą upėtakį patiekti ant kuskuso rizoto, arba šalia ant padažo.

Populiariausi receptai šią savaitę

Keptas upėtakis su daržovių ir kuskuso rizotu

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Kuskuso rizoto paruošimas: kubeliais supjaustytus šaloto svogūnus lengvai apkepti svieste ir įpilti baltą sausą vyną, nugarinti. Nugarinus vyną sudėti išvirtą kuskusą bei žalius žirnelius ir šaldytų „California“ daržovių mišinį. Viską užpilti sultiniu (nedideliu kiekiu) ir užvirti. Į paruoštą rizotą įdėti šviežio sviesto bei tarkuoto parmezano sūrio. Pagardinti druska ir pipirais pagal skonį. Kruopščiai išmaišyti.

  2. Upėtakio paruošimas: nuvalytą ir nuplautą žuvį pabarstyti šviežiomis žolelėmis ir susmulkintais česnakais. Iš balto vyno, citrinos sulčių ir aliejaus paruošti marinatą. Užpilti juo žuvį ir palikti šaldytuve 6 valandoms. Išimti žuvį, pašalinti marinato perteklių, pasūdyti, pabarstyti pipirais, apibarstyti miltais ir apkepti iki auksinės spalvos.

  3. Padažo paruošimas: iškepus žuvį, nupilti aliejaus perteklių, įpilti vyno ir nugarinti. Įpilti žuvies sultinio ir trumpai pavirti. Įdėti sviesto ir virti kol padažas įgaus atitinkamą konsistenciją. Pagardinti pagal skonį druska, pipirais ir citrinų sultimis.
    Iškeptą upėtakį patiekti ant kuskuso rizoto, arba šalia ant padažo.

Receptą atsiuntė Bonduelle
Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų