1 vienetas | upėtakis |
3 valgomieji šaukštai | citrinų sultys |
6 valgomieji šaukštai | obelių aliejus |
1 vienetas | bulvių |
0.5 vieneto | apelsinų |
2 vienetai | ridikėliai |
1 sauja | salotos |
Lietuvos bajoriškoje virtuvėje upėtakis buvo viena mėgstamiausių didikų žuvų.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Lašiša su vaisiais
- Žuvies kotletai
- Lašišos šašlykas su paprikomis
- Lašiša „My little secret“
- Žuvies spurgytės
- Žuvis su persikais
- Skumbrė su svogūnais grilyje
- Kalmarų žiedai tešloje
- Žuvies troškinys
- Kepta lydeka
- Lašišos kepsneliai
- Marinuota stinta
- Keptos seliavos su kiaušiniais
- Sardelės apsuktos bekonu
- Kepta skumbrė
- Žuvis ant grilio
- Silkės ir brokolių užkandėlė
- Žuvies šašlykai
- Kepta plekšnė padaže
- Kepta žuvis su petražolėmis
Keptas upėtakis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 1
-
Upėtakis,
1 vienetas -
Citrinų sultys,
3 valgomieji šaukštai -
Obelių aliejus,
6 valgomieji šaukštai -
Bulvės,
1 vienetas -
Apelsinai,
0.5 vieneto -
Ridikėliai,
2 vienetai -
Salotos,
1 sauja - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išvalytą upėtakį pašlakstyti citrinos sultimis, pabarstyti pipirais ir druska pagal skonį. Palikti apie 10 min. marinuotis. Kepti apie 8 min., iš abiejų pusių, grilio keptuvėje, įpylus 2 šaukštus "Obelių" aliejau.
Bulves supjaustyti labai plonais griežinėliais ir iškepti nedideliame kiekyje aliejaus.
Salotoms supjaustyti ridikėlius, apelsiną, salotos lapus ir pašlakstyti citrinos sultimis bei "Obelių" aliejumi.
Lietuvos bajoriškoje virtuvėje upėtakis buvo viena mėgstamiausių didikų žuvų.