1 vienetas | triušiena (triušis) |
20 gramų | sviestas |
100 gramų | kiaulienos lašiniai |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
Triušis nuplaunamas, nusausinamas, įdarui nupjaunama priekinė dalis — mentės ir sprandas. Likusi mėsa palyginama, apibarstoma druska su prieskoniais ir pridedama paruošto įdaro. Papilvė užsiuvama. Nugara ir šlaunelės prismaigstomos lašiniukų, dedama į keptuvą (nugara į viršų) ir kepama orkaitėje, dažnai palaistant atsiradusiu skysčiu. Jeigu jo mažai — įpilama truputį sultinio.
Įdarui triušio mentės ir sprandas išverdama (ar iššutinama), išimami kaulai ir mėsa sumalama. Į birią ryžių košę sudedami smulkiai supjaustyti ir svieste pakepinti svogūnai, prieskoniai, druska, kiaušinis, viskas gerai sumaišoma ir sudedama malta mėsa.
Iškepęs triušis supjaustomas griežinėliais, sudedamas į pusdubenį ir užpilamas iškoštomis sultimis, kuriose kepė. Atskirai tiekiama bruknių košės, pomidorų, šviežių vaisių salotų.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Šašlykai su granatų sulčių padažu
- Kiaulienos muštinis
- Zrazai
- Aluje troškinta jautiena
- Jautienos nugarinė, marinuota daržovių sultinyje ir sojų padaže
- Paprastasis guliašas
- Orkaitėje apkeptos kiaulių kojos
- Kepsnys “Kelmas”
- Vyne troškintas triušis
- Kiauliena su džiovintomis slyvomis
- Traškus kiaulienos kepsnys, marinuotas su Ancho aitriosiomis paprikomis
- Šašlykai alaus marinate
- Skanūs kiaulienos kepsniukai
- Mėsa su apelsinais
- Paprikų laiveliai
- Maltos jautienos vyniotiniai
- Bačkonių suktinukas
- Kiaulienos kepsniukai svogūnėlių padaže
- Mėsos kukuliai grietinėlės padaže
- Tekiloje marinuota jautiena
Keptas triušis su ryžiais
- Paruošimo laikas:
-
Triušiena, triušis,
1 vienetas -
Sviestas,
20 gramų -
Kiaulienos lašiniai,
100 gramų - Juodieji pipirai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui reikės: triušio mentės mėsos, pusė stiklinės virtų ryžių, kiaušinis, 2 svogūnai, 20 g sviesto, truputį pipirų, lauro lapelių, kalendrų, druskos.
Triušis nuplaunamas, nusausinamas, įdarui nupjaunama priekinė dalis — mentės ir sprandas. Likusi mėsa palyginama, apibarstoma druska su prieskoniais ir pridedama paruošto įdaro. Papilvė užsiuvama. Nugara ir šlaunelės prismaigstomos lašiniukų, dedama į keptuvą (nugara į viršų) ir kepama orkaitėje, dažnai palaistant atsiradusiu skysčiu. Jeigu jo mažai — įpilama truputį sultinio.
Įdarui triušio mentės ir sprandas išverdama (ar iššutinama), išimami kaulai ir mėsa sumalama. Į birią ryžių košę sudedami smulkiai supjaustyti ir svieste pakepinti svogūnai, prieskoniai, druska, kiaušinis, viskas gerai sumaišoma ir sudedama malta mėsa.
Iškepęs triušis supjaustomas griežinėliais, sudedamas į pusdubenį ir užpilamas iškoštomis sultimis, kuriose kepė. Atskirai tiekiama bruknių košės, pomidorų, šviežių vaisių salotų.
Komentarai (5)
-
Augintoja
2011-08-30 18:23
:bloga: %-)