šiek tiek | cinamonas (žiupsnelis) |
250 mililitrų | grietinėlės, 35% |
200 gramų | cukrus |
10 vienetų | obuoliai |
120 gramų | sviestas |
300 mililitrų | likerio "poéma creme" |
500 gramų | mascarpone sūris |
100 gramų | aviečių |
Kremas: plakame grietinėlę su 100 gr. cukraus, vėliau įdedame cinamono, išplakę sumaišome su mascarpone sūriu.
Padažas: avietes ir 100 gr. cukraus sutriname su smulkintuvu ir gautą masę dar pertriname per sietelį kad neliktų sėklų.
Viliojančio saldumo!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Obuoliai, įdaryti su razinomis, riešutais ir kiaušinio baltymo ''pagalvėle"
- Desertiniai varškėčiai per 15 min
- Obuolių gėrimas
- Obuoliai su varške
- Aronijų pudingas
- Karamelizuotos kriaušės su rikotos sūrio padažu
- Spurgos iš varškės
- Kriaušės su riešutais
- Ryžių pudingas su braškėmis
- Rabarbarų kisielius su bananais
- Mielinės spurgos su obuoliais
- Žagarėliai vakarui prie židinio
- Varškės spurgos
- Kepti obuoliai su įdaru
- Šokoladiniai vafliukai
- Kriaušių aukštynkojai su migdolais, imbieru ir čiobreliais
- Virtų kriaušių desertas
- Prancūziški skrebučiai su obuolių užtepėle
- Džiūvėsėlių spurgos meduje
- Konjako desertas
Keptas obuolys su “POÉMA Creme” (pagal Darių Dabrovolską)
- Paruošimo laikas:
- Cinamonas, žiupsnelis
-
Grietinėlė, 35%,
250 mililitrų -
Cukrus,
200 gramų -
Obuoliai,
10 vienetų -
Sviestas,
120 gramų -
Likeris "POÉMA Creme",
300 mililitrų -
Mascarpone sūris,
500 gramų -
Avietės,
100 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Obuolius nuplauname ir nulupame. Išvalome sėklalizdžius. Į kepimo indelį pilame likerį “POÉMA Creme”, dedame sviestą, ant viršaus uždedame obuolį ir viską suvyniojame į foliją. Paruoštus indelius dedame į orkaitę ir kepame 160 laipsnių temperatūroje 40min. Obuoliai turi suminkštėti.
Kremas: plakame grietinėlę su 100 gr. cukraus, vėliau įdedame cinamono, išplakę sumaišome su mascarpone sūriu.
Padažas: avietes ir 100 gr. cukraus sutriname su smulkintuvu ir gautą masę dar pertriname per sietelį kad neliktų sėklų.
Viliojančio saldumo!