1 vienetas | žąsis |
1 žiupsnelis | druska |
1 žiupsnelis | pipirai |
1 arbatinis šaukštelis | cinamonas |
500 gramų | pomidorų padažas |
1 kilogramas | kopūstai (rauginti) |
1 žiupsnelis | kmynai |
5 skiltelės | česnakas |
Žąsį įtrinti paruoštais prieskoniais. Geriausia būtų palikti kelioms valandoms ar nakčiai pasimarinuoti šaldytuve.
Gilesnę kepimo skardą (daug skysčio ir riebalų išbėga) iškloti folija, įdėti paruoštą žąsį ir uždengti folija.
200 laipsnių temperatūroje (virimo programa) kepti apie 1,5 valandos, po to sumažinti temperatūrą iki 170 laipsnių ir, nuėmus foliją, ant vištienos ar gruzdinimo programos, kepti dar 1 valandą.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sparneliai su spanguolėmis
- Rūkytas kalakutas
- Vištiena su paprika po garų
- Keptos vištos blauzdelės
- Neįprasti kotletukai
- Vištiena su bulvių koše
- Įdarytos paprikos su vištiena
- Sviestinė višta indiškų riešutų padaže
- Kepta višta su grikiais
- Troškinta vištiena ananasų sultyse
- Malta mėsa įdaryti obuoliai
- Glazūruoti viščiukų ketvirčiai
- Kepti vištienos sparneliai su karameliniu padažu
- Šventiška žąsies krūtinelė
- „Šypsena“
- Vištos ketvirčiai, troškinti aluje
- Kotletukai su moliūgu
- Kepta kurapka
- Vištienos file kepsnys
- Vištiena su cukinija ir pomidorais
Kepta žąsis įdaryta kopūstais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Žąsis,
1 vienetas -
Druska,
1 žiupsnelis -
Pipirai,
1 žiupsnelis -
Cinamonas,
1 arbatinis šaukštelis -
Pomidorų padažas,
500 gramų -
Kopūstai, rauginti,
1 kilogramas -
Kmynai,
1 žiupsnelis -
Česnakas,
5 skiltelės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pasiruošti prieskonius (druską, pipirus, kmynus, cinamoną ir susmulkintą arba išspaustą česnaką) - viską gerai išmaišyti.
Žąsį įtrinti paruoštais prieskoniais. Geriausia būtų palikti kelioms valandoms ar nakčiai pasimarinuoti šaldytuve.Kol žąsis marinuojasi, pasiruošti kopūstus - juos patroškinti apie 40 minučių su pomidorų padažu (galima pagardinti mėgstamais prieskoniais).
Paruoštu kopūstų įdaru prikimšti žąsies vidų.
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių.
Gilesnę kepimo skardą (daug skysčio ir riebalų išbėga) iškloti folija, įdėti paruoštą žąsį ir uždengti folija.
200 laipsnių temperatūroje (virimo programa) kepti apie 1,5 valandos, po to sumažinti temperatūrą iki 170 laipsnių ir, nuėmus foliją, ant vištienos ar gruzdinimo programos, kepti dar 1 valandą.Skanaus!
Komentarai (4)
-
vytas
2022-12-12 12:04
turetu but,, skanu, aciu