2 vienetai | kiaušiniai (baltymai) |
šiek tiek | druska |
0.5 kilogramo | slyvos (džiovintos) |
60 gramų | aliejaus |
šiek tiek | cukrus |
800 gramų | žąsis |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | citrinų sultys |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kepsnys su persikais ir majonezu
- Troškinta vištiena su paprika
- Farširuotos vištų šlaunelės
- Troškinta antis su daržovėmis
- Vištiena iš garpuodžio su daržovėmis
- Šventiška žąsies krūtinelė
- Višta rankovėje
- Šašlykas ant iešmo šventiškai
- Neįprasti kotletukai
- Kotletai pomidorų padaže
- Vištiena kepta su žolelėmis
- Vištienos kotletas su siurprizu
- Žąsų kepenėlių šašlykas
- Naminės mini tortilijos
- Kiniški sparneliai
- Velykinis patiekalas vaikams
- Keptas fazanas su cinamonu
- Salotos su vištiena ir pupelėmis
- Keptos bulvės ir vištiena
- Kepta višta garstyčių marinate
Kepta žąsiena su slyvų padažu
- Paruošimo laikas:
-
Kiaušiniai, baltymai,
2 vienetai - Druska
-
Slyvos, džiovintos,
0.5 kilogramo -
Aliejus,
60 gramų - Cukrus
-
Žąsis,
800 gramų - Juodieji pipirai
- Citrinų sultys
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Žąsiena įtrinama druska su prieskoniais ir 2—3 val. palaikoma. Vėliau aptepama aliejumi, apšlakstoma stipriu arbatžolių nuoviru ir kepama orkaitėje. Baigiant kepti prie jos sudedamos ir išmirkytos slyvos (be kauliukų). Mėsa, išėmus stambius kaulus, tiekiama supjaustyta, sudėta į pašildytą pusdubenį kartu su slyvomis. Skystis, kuriame paukštis kepė, atvėsinamas, iškošiamas, pagardinamas prieskoniais, sumaišomas su išplaktais kiaušinių baltymais. Tuo padažu užpilama mėsa ir dar pakepinama orkaitėje. Tiekiama su biria ryžių koše.