2 vienetai | vištų ketvirčių |
200 gramų | grikiai |
400 mililitrų | vanduo (karšas, virintas) |
4 skiltelės | česnakas (kapotas) |
20 mililitrų | obelių aliejus |
30 gramų | sviestas |
šiek tiek | kokosų pienas |
2 žiupsneliai | džiovintas raudonėlis |
2 žiupsneliai | mairūnas |
4 vienetai | kadagio uogos |
Skanaus.
Autorės receptas
Populiariausi receptai šią savaitę
- Obuoliais įdaryta žąsis
- Keptos bulvės ir vištiena
- Vištiena su ryžiais
- Kalakutiena su žaliaisiais makaronai
- Vištiena, šutinta su daržovėmis
- Kepti viščiukai
- Vištiena su baltuoju padažu
- Vištiena su čili
- Kotletukai iš vištienos su sūriu
- Kepta višta su ryžių ir obuolių įdaru
- Vištienos kepsneliai
- Paukštiena su pievagrybiais
- Vištiena su džiovintais pomidorais
- Citrininė višta
- Grilyje kepti vištienos kepsneliai su šviežiomis salotomis
- Kepta kurapka
- Vištienos širdelių blyneliai
- Triušienos dešrelės tešloje
- Putpelės obuolių sultyse
- Aštrūs vištienos sparneliai
Kepta višta su grikiais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Vištų ketvirčiai,
2 vienetai -
Grikiai,
200 gramų -
Vanduo, karšas, virintas,
400 mililitrų -
Česnakas, kapotas,
4 skiltelės -
Obelių aliejus,
20 mililitrų -
Sviestas,
30 gramų - Kokosų pienas
-
Džiovintas raudonėlis,
2 žiupsneliai -
Mairūnas,
2 žiupsneliai -
Kadagio uogos,
4 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Grikius užpilti verdančiu vandeniu, uždengti dangčiu ir palaikyti 10 minučių.
Višta įtrinti druska, pipirais. Sumaišyti likusius prieskonius ir jais gardinti višta. Aptepti "Obelių" aliejumi.
Grikius kartu su vandeniu perpilti į kepimui skirtą formą. Gardinti druska, pipirais.
Ant grikių dėti vištos gabalėlius. Pridėti sviesto. Sviestas turi būti ant grikių, bet ne ant vištos.
Kepimo formą uždengti folija. Kepti iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Nuimti foliją ir kepti dar 15 minučių.
Skanaus.
Autorės receptas