1 vienetas | vištiena |
50 gramų | sviestas |
2 vienetai | apelsinų |
1 vienetas | citrinos |
50 gramų | razinos |
0.5 stiklinės | obuolių sultys |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vištiena su bulvių koše
- Kepta antis su obuoliais
- Įdaryta velykinė antis
- Lazanija su vištiena
- Kepta vištienos krūtinėlė
- Sparneliai su spanguolėmis
- Makaronai su vištiena
- Įdarytos paprikos
- Gardus vištienos šašlykiukas
- Vištiena orkaitėje
- Vištienos juostelės su sezamu
- Traškūs vištos sparneliai
- Vištiena saldžiarūgščiame padaže
- Vištienos pyragas
- Pyragas su lašišos įdaru
- Vištienos krūtinėlės japoniškai
- Maltos vištienos kebabas
- Vištų blauzdelės su voveraitėmis
- Kepta višta garstyčių marinate
- Vištiena su skrebučiais
Kepta višta su apelsinais ir razinomis
- Paruošimo laikas:
-
Vištiena,
1 vienetas -
Sviestas,
50 gramų -
Apelsinai,
2 vienetai -
Citrinos,
1 vienetas -
Razinos,
50 gramų -
Obuolių sultys,
0.5 stiklinės - Druska
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išdarinėta višta įtrinama prieskoniais ir (surišus jos kojas) 1 val. laikoma šaltai. Vėliau apkepama riebaluose ir 1 val. kepama orkaitėje, vis pašlakstoma obuolių sultimis ir atsiradusiu skysčiu. Iškepusi višta supjaustoma, išimami kaulai, o mėsa vėl sudedama į puodą. Apelsinai nuplaunami, nuplikomi verdančiu vandeniu, supjaustomi (sėklos išimamos), sudedami ant vištienos kartu su razinomis, tarkuotomis citrinos bei apelsino žievelėmis ir pakaitinama. Tiekiama su keptomis bulvėmis, vaisių kompotu.