2 vienetai | kurapka |
100 gramų | kiaulienos lašiniai |
20 gramų | sviestas |
1 vienetas | morkos |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | petražolės |
1 vienetas | salierai (šakelė) |
šiek tiek | kmynai |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | lauro lapų |
šiek tiek | kadagio uogos |
šiek tiek | citrinos (žievelė) |
šiek tiek | druska |
Tiekiamos karštos arba šaltos. Karštos užpilamos iškoštu padažu, kuriame kepė. Prie jų duodama riebaluose keptų bulvyčių, marinuotų vaisių.
Užkandžiams tiekiamos kurapkos perpjaunamos pusiau, sudedamos į pusdubenį, puošiamos žalumynais, citrinos ar apelsino griežinėliais, galima ir kurapkas po truputį apibarstyti tarkuotomis citrinos ar apelsino žievelėmis.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vištiena su rabarbarais
- Lazanija su vištiena
- Svarainiais įdaryta antis
- Įdarytos paprikos
- Vištienos širdelių blyneliai
- Vištienos šašlykas tailandietiškame marinate "Satay Gai"
- Kriaušėmis įdarytos vištos blauzdelės
- Kepta anties krūtinėlė, pateikiama su burokų griežinėliais, slyvomis, spanguolių padažu
- Kepta kurapka
- Vištienos kepsnys prancūziškai
- Anties šlaunelės
- Vištienos apkepas su obuoliais
- Kepsnys su persikais ir majonezu
- Vištienos filė šašlykas
- Keptos vištų blauzdelės
- Kepti vištų sparneliai
- Vištienos kotletas su siurprizu
- Vištienos suktinukai
- Virtinukai su vištiena
- Vištos blauzdelės jogurto marinate
Kepta kurapka
- Paruošimo laikas:
-
Kurapka,
2 vienetai -
Kiaulienos lašiniai,
100 gramų -
Sviestas,
20 gramų -
Morkos,
1 vienetas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Petražolės,
1 vienetas -
Salierai, šakelė,
1 vienetas - Kmynai
- Juodieji pipirai
- Lauro lapai
- Kadagio uogos
- Citrinos, žievelė
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išdarinėtos, nuplautos ir nusausintos kurapkos įtrinamos prieskoniais su druska (kmynai sugrūdami). Įvyniojamos į plonai supjaustytus lašiniukus, aprišamos siūlais, sudedamos į keptuvą, įpilama riebalų ir kepama, palaistant esamu skysčiu, apie 50 min.
Tiekiamos karštos arba šaltos. Karštos užpilamos iškoštu padažu, kuriame kepė. Prie jų duodama riebaluose keptų bulvyčių, marinuotų vaisių.
Užkandžiams tiekiamos kurapkos perpjaunamos pusiau, sudedamos į pusdubenį, puošiamos žalumynais, citrinos ar apelsino griežinėliais, galima ir kurapkas po truputį apibarstyti tarkuotomis citrinos ar apelsino žievelėmis.