3 vienetai | ešerio (jūros, filė) |
1 vienetas | kiaušiniai |
šiek tiek | džiūvėsėliai (paniravimui) |
300 gramų | grikiai |
šiek tiek | daržovės (džiovintos (morkos, svogūnai, krapai)) |
2 vienetai | poras |
šiek tiek | majonezas |
šiek tiek | pievagrybiai (ar kiti grybai) |
šiek tiek | sūris (fermentinis) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Rūkyti naminiai vijūnai
- Lašišos užkandėlė
- Apelsininė lašiša
- Keptuvėje kepti traškūs ešeriai
- Kepta orkaitėje lydeka
- Žuvis su brokoliais
- Kepta menkė su bulvėmis
- Lašiša su vaisiais
- Plekšnės filė su plutele
- Žuvies kukuliukai
- Lašiša folijoje
- Žuvis tešloje
- Žuvis krakmolo apvalkale
- Žuvies kotletai (sterkas, lydeka, ešerys arba menkė)
- Lašiša grietinėlės padaže
- Firmiški žuvies kepsniukai
- Folijoje kepta lašiša
- Troškinta lydeka
- Orkaitėje kepta lašiša su garstyčiomis ir česnaku
- Žuvies maltinukai su žirnelių įdaru
Kepta jūros ešerio filė su grikiais
- Paruošimo laikas:
-
Ešerys, jūros, filė,
3 vienetai -
Kiaušiniai,
1 vienetas - Džiūvėsėliai, paniravimui
-
Grikiai,
300 gramų - Daržovės, džiovintos (morkos, svogūnai, krapai)
-
Poras,
2 vienetai - Majonezas
- Pievagrybiai, ar kiti grybai
- Sūris, fermentinis
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Žuvies filė pabarstome prieskoninėmis žolelėmis, pipirais, druska ir paliekame 30 min. Išsiverdame grikių kruopas su džiovintomis daržovėmis, dedame truputį druskos, pagardiname sviestu. Paliekame šiltai. Žuvytę pavoliojame kiaušinio plakiny, džiuvėsėliuose ir kepame ant silpnos ugnies, apverčiame, dedame ant viršaus tarkuoto fermentinio sūrio, pievagrybių, uždengiame ir kepame, kol gražiai apskrunda. Galima pabarstyti žaliais, smulkintais krapais. Pasigaminame porų salotų su majonezu ir turime puikius pietus.
Komentarai (3)
-
Dalia
2010-03-31 14:46
Labai viliojančiai atrodo ;-) , tuoj eisiu bandyti :-D . Ačiū už mintis :super: