Populiariausi receptai šią savaitę

Kepta anties krūtinėlė, pateikiama su burokų griežinėliais, slyvomis, spanguolių padažu

  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai: Papuošimui:
Gaminimo eiga:
  1. Burokėlį nulupame, apverdame pasūdytame vandenyje apie 5 min. Išpjaustome kvadratėliais. 

  2. Slyvas susmulkiname ir verdame su vynu, kol nugaruoja ir sutirštėja. Pagardiname druska, pipirais.

  3. Nutarkuojame aplesino žievelę (be baltos dalies, ji suteikia kartumo) ir išspaudžiame sultis.

  4. Spanguoles ir vyšnias troškiname su gvazdikėliais, cinamonu, žvaigždiniu anyžiumi, cukrumi, apelsino sultimis ir žievele, kol sutirštėja.

  5. Kinkanus pjauname per pusę ir verdame su cukrumi ir vandeniu, kol sutirštėja.

  6. Anties filė odelę supjaustome įpjovimais, nepasiekiant mėsos ir apkepame keptuvėje, pradžioje odele žemyn.

  7. Baigiame kepti orkaitėje ~ 10-20 min., 180-200 °C temperatūroje.

  8. Lėkštę galima puošti balzamiko kremu.

Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų