300 gramų | kalakutiena (file) |
4 valgomieji šaukštai | majonezas (VILNIUS (Provansalis)) |
1 skiltelė | česnakas (smulkintas) |
50 gramų | džiūvėsėliai |
4 vienetai | persikai (konservuoti (puselės)) |
100 gramų | sūris (fermentinis, tarkuotas) |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vištienos sparneliai su kariu ir kmynais
- Sparneliai su spanguolėmis
- Daržovių bei mėsos troškinys
- Višta vyne
- Bajoriškai įdarytos putpelės
- Lazanija su vištiena
- Kepta šventinė žąsis
- Kepti vištienos sparneliai su karameliniu padažu
- Rūkytas kalakutas
- Vištiena su kopūstais
- Keptos anties šlaunelės
- Vištiena su rabarbarais
- Aluje kepti vištų sparneliai
- Vištiena su briuselio kopūstais ir Bešamelio padažu
- Vištienos kepsniukai
- Vištiena su daržovėmis bei grybais
- Kalakutiena su žaliaisiais makaronai
- Vištienos šašlykas tailandietiškame marinate "Satay Gai"
- Vištienos juostelės su sezamu
- Grilyje kepti vištienos kepsneliai su šviežiomis salotomis
Kepsnys su persikais ir majonezu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Kalakutiena, file,
300 gramų -
Majonezas, VILNIUS (Provansalis),
4 valgomieji šaukštai -
Česnakas, smulkintas,
1 skiltelė -
Džiūvėsėliai,
50 gramų -
Persikai, konservuoti (puselės),
4 vienetai -
Sūris, fermentinis, tarkuotas,
100 gramų -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kalakutienos filė supjaustyti apie 1 cm storio gabalėliais, lengvai pamušti kad suminkštėtų, ištepti majonezu, sumaišytu su skiltele smulkinto česnako ir palikti 10-15 min kad aromatai įsigertų į mėsą.
Paruoštus mėsos gabalėlius apvolioti džiūvėsėliuose ir apkepti keptuvėje, nedideliame kiekyje aliejaus po 2 min iš abiejų pusių.
Apkeptą mėsą dėti į kepimo skardą, ant kiekvieno gabaliuko užtepti pusę riekelėmis pjaustyto konservuoto persiko, pabarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepti orkaitėje apie 8-10 min. 180 °C temperatūroje.
Garnyrui puikiai tinka virtos bulvės, marinuoti pomidorai ir patisonai.