400 gramų | vištų kepenėlės |
100 gramų | vynas (baltas) |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | česnakas (skiltelė) |
2 vienetai | petražolės (šakelės) |
4 vienetai | pipirai (juodieji) |
šiek tiek | kmynai |
šiek tiek | aitriosios paprikos |
šiek tiek | cinamonas |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
2 valgomieji šaukštai | džiūvėsėliai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Triušiena troškinta grietinėlyje su bulvėmis
- Vyniotiniai su stirniena
- Raudonieji ryžiai su vištiena ir daržovėmis
- Arvydo troškinti kopūstai su parūkyta dešra
- Stirnienos troškinys
- Šutinta šerniena
- Troškinys žarijose
- Kiaulienos troškinys su voveraitėmis
- Plovas su brokoliais
- Avienos ragu
- Kiauliena, troškinta su svogūnais
- Veršienos troškinys drebučiuose
- Veršienos troškinys su daržovėmis
- Meksikietiškas Sigitos troškinys
- Troškinta vištiena
- Moliūgo ir vištienos gabaliukai su grikiais
- Troškinukas
- Meksikietiškas troškinys
- Aleksandro troškinys
- Uzbekiškas plovas
Kepenėlių troškinys
- Paruošimo laikas:
-
Vištų kepenėlės,
400 gramų -
Vynas, baltas,
100 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Česnakas, skiltelė,
1 vienetas -
Petražolės, šakelės,
2 vienetai -
Pipirai, juodieji,
4 vienetai - Kmynai
- Aitrioji paprika
- Cinamonas
-
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Džiūvėsėliai,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kepenėlės išverdamos truputyje pasūdyto vandens, įpylus vyno ir įbėrus juodųjų pipirų. Po to jos supjaustomos kubeliais. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepinami smulkiai supjaustyti svogūnai ir sukapoti česnakai. Įpilama truputį vandens ir patroškinama. Kai svogūnai suminkštėja ir vanduo išgaruoja, suberiami kmynai, cinamonas, čili pipirai, žalumynai, ir viskas dar truputį patroškinama. Į šį padažą sudedamos kubeliais supjaustytos kepenėlės, supilamas sultinys, kuriame jos virė, įberiama džiūvėsėlių ir dar 5 min. patroškinama ant mažos ugnies. Patiekalą galima paduoti tiek karštą, tiek ir šaltą, papuošus citrinos griežinėliais. Atskirai paduodama balta duona.
Komentarai (5)
-
b
2016-08-30 14:16
kiek laiko reikia virti?