Keksiukai su šviežiomis uogomis
AUTORIUS:
Renata
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
2 vienetai kiaušiniai
125 gramai sviestas (kambario temperatūros)
140 gramų cukraus pudra
1 arbatinis šaukštelis vanilinis cukrus
300 gramų kvietiniai miltai
125 mililitrai apelsinų sultys (šviežiai spaustos)
šiek tiek uogos (šviežios (raudonieji serbentai/mėlynės/avietės...))
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudra
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Į dubenį sudėti minkštą sviestą, 140 g cukraus pudros, vanilinį cukrų ir išplakti plakikliu iki purumo.
2.
Po vieną įmušti kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant masę.
3.
Į masę įsijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, supilti apelsinų sultis ir išmaišyti, kol taps vientisa tešla.
4.
Orkaitę įkaitinti iki 180°C. Pasiruošti 12 keksiukų formelių. Į formeles paskirstyti pusę tešlos, išdėlioti pusę uogų (vienam keksiukui jų neturėtų kliūti daug, užtenka kelių uogų). Išdalinti likusią tešlą ir vėl uždėti po kelias uogas ant keksiukų viršaus.
5.
Kepti 20-25 min. Atvėsintus apibarstyti cukraus pudra.

Populiariausi receptai šią savaitę

Keksiukai su šviežiomis uogomis

  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 12
Ingredientai: Pabarstymui:
Gaminimo eiga:
  1. Į dubenį sudėti minkštą sviestą, 140 g cukraus pudros, vanilinį cukrų ir išplakti plakikliu iki purumo.

  2. Po vieną įmušti kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant masę.

  3. Į masę įsijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, supilti apelsinų sultis ir išmaišyti, kol taps vientisa tešla.

  4. Orkaitę įkaitinti iki 180°C. Pasiruošti 12 keksiukų formelių. Į formeles paskirstyti pusę tešlos, išdėlioti pusę uogų (vienam keksiukui jų neturėtų kliūti daug, užtenka kelių uogų). Išdalinti likusią tešlą ir vėl uždėti po kelias uogas ant keksiukų viršaus.

  5. Kepti 20-25 min. Atvėsintus apibarstyti cukraus pudra.

Receptą atsiuntė Renata
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų