Keksas su cukinijomis, citrinomis ir aguonomis
AUTORIUS:
Inga's Sweeterie,
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Autorius apie receptą: Eiga greitut greitutėlė ir tikrai neužtruksite, norėdami išsikepti šį keksą. Jis nuostabus! Cukinijų skonio nesijaučia, bet jų drėgmė padeda išlaikyti keksą drėgną, Eiga greitut greitutėlė ir tikrai neužtruksite, norėdami išsikepti šį keksą. Jis nuostabus! Cukinijų skonio nesijaučia, bet jų drėgmė padeda išlaikyti keksą drėgną, minkštą, purų net keletą dienų! (...daugiau) Inga's Sweeterie
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
200 gramų miltai
2 vienetai kiaušiniai
120 gramų cukrus
80 mililitrų aliejus
1 vienetas citrinų žievelės
2 valgomieji šaukštai aguonos
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
0.5 arbatinio šaukštelio kepimo soda
300 gramų cukinija
Glajui:
100 gramų cukraus pudra
1 vienetas citrinų sultys
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Įkaitiname orkaitę iki 190 C.
2.
Kiaušinius sumaišome su cukrumi ir plakame elektriniu plakikliu, kol gerai suputoja (apie 5 minutes), tuomet po truputį supilame aliejų.
3.
Cukinijas (man jų prireikė trijų nedidelių) nuplauname, nulupame, sutarkuojame smulkiai, nors galima ir ta vadinama burokine tarka. Į tą patį dubenį įtarkuojame ir citrinos žievelę.
4.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais, soda ir aguonomis.
5.
Tada miltų mišinį įmaišome į kiaušinių masę. Ir galiausiai įmaišome tarkuotas cukinijas. Viską gerai išmaišome. Tešlą dedame į pailgą kekso formą, kurią patepame riebalais ir pabarstome miltais.
6.
Kepame apie 45 minutes, kol įdurtas medinis pagaliukas ištrauktas bus švarus.
7.
Kol iškeptas pyragas vėsta, pasiruošiame glaistą. Jam tiesiog sumaišome citrinos sultis su cukraus pudra. Jei glaistas labai skystas, dedame daugiau pudros ir atvirkščiai.
8.
Keksui pravėsus, jį gausiai aptepame glaistu.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"

Populiariausi receptai šią savaitę

Keksas su cukinijomis, citrinomis ir aguonomis

Komentarai: 1
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Tešlai: Glajui:
Autoriaus žodis: Eiga greitut greitutėlė ir tikrai neužtruksite, norėdami išsikepti šį keksą. Jis nuostabus! Cukinijų skonio nesijaučia, bet jų drėgmė padeda išlaikyti keksą drėgną, ( ...daugiau ) Inga's Sweeterie
Gaminimo eiga:
  1. Įkaitiname orkaitę iki 190 C.

  2. Kiaušinius sumaišome su cukrumi ir plakame elektriniu plakikliu, kol gerai suputoja (apie 5 minutes), tuomet po truputį supilame aliejų.

  3. Cukinijas (man jų prireikė trijų nedidelių) nuplauname, nulupame, sutarkuojame smulkiai, nors galima ir ta vadinama burokine tarka. Į tą patį dubenį įtarkuojame ir citrinos žievelę.

  4. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, soda ir aguonomis.

  5. Tada miltų mišinį įmaišome į kiaušinių masę. Ir galiausiai įmaišome tarkuotas cukinijas. Viską gerai išmaišome. Tešlą dedame į pailgą kekso formą, kurią patepame riebalais ir pabarstome miltais.

  6. Kepame apie 45 minutes, kol įdurtas medinis pagaliukas ištrauktas bus švarus.

  7. Kol iškeptas pyragas vėsta, pasiruošiame glaistą. Jam tiesiog sumaišome citrinos sultis su cukraus pudra. Jei glaistas labai skystas, dedame daugiau pudros ir atvirkščiai.

  8. Keksui pravėsus, jį gausiai aptepame glaistu.

Receptą atsiuntė Inga's Sweeterie

Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"

Reklama:

Komentarai (1)


  • eimantas 2017-02-10 16:38

    piragas nuostabus pikei eina pagamint
    ir labai skanus labai acu uz si recepta idekite dar recptu i interneta lauksu











Daugiau receptų