350 gramų | kvietiniai miltai (plutelei) |
110 gramų | sviestas (plutelei) |
150 gramų | cukrus (rudasis, plutelei) |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus |
2 vienetai | kiaušiniai |
1 vienetas | obuoliai (rūgštus) |
0.5 stiklinės | cukrus (rudasis, plutelei) |
1 valgomasis šaukštas | kvietiniai miltai (plutelei) |
1 arbatinis šaukštelis | cinamonas (plutelei) |
1 valgomasis šaukštas | sviestas (plutelei) |
kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Minkštą sviestą išsukti su cukrumi.
Viena po kito įmušti kiaušinius. Supilti miltų mišinį ir gerai išmaišius (tik
nepermaišyti), įmaišyti obuolius.
Paviršiaus sluoksniui skirtus sausus produktus (cukrų, cinamoną ir miltus)
išmaišyti. Įdėti sviestą ir trinti tarp pirštų, kol neliks sausos masės ir
turėsime trupinius.
Dėti tešlą į keksiukų formeles, paviršių išlyginti ir padengti cukraus
trupinukais. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bananai tešloje
- Pusryčių keksiukai
- Keksiukai su krabų lazdelėmis
- Sūrio pyragėliai
- Pikantiški sluoksniuotos tešlos pyragėliai
- Saldieji keksiukai
- Velykiniai lizdeliai
- Keksiukai su mėlynėmis
- Evos šokoladiniai keksiukai
- Aguoninės formelės
- Šokoladinė suflė
- „Paršiukai“
- Raugintų kopūstų bandelės
- Morkų pyragaičiai
- Pyragėliai su vištienos įdaru
- Rageliai
- Obuolių spurgos be mielių
- Pyragėliai su obuoliais
- Greitas sausaininis pyragas
- Pyragaičiai "Širdutės"
Keksai su traškia cukraus plutele
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai, plutelei,
350 gramų -
Sviestas, plutelei,
110 gramų -
Cukrus, rudasis, plutelei,
150 gramų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Obuoliai, rūgštus,
1 vienetas -
Cukrus, rudasis, plutelei,
0.5 stiklinės -
Kvietiniai miltai, plutelei,
1 valgomasis šaukštas -
Cinamonas, plutelei,
1 arbatinis šaukštelis -
Sviestas, plutelei,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Obuolį nulupti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais. Miltus sumaišyti su
kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Minkštą sviestą išsukti su cukrumi.
Viena po kito įmušti kiaušinius. Supilti miltų mišinį ir gerai išmaišius (tik
nepermaišyti), įmaišyti obuolius.
Paviršiaus sluoksniui skirtus sausus produktus (cukrų, cinamoną ir miltus)
išmaišyti. Įdėti sviestą ir trinti tarp pirštų, kol neliks sausos masės ir
turėsime trupinius.
Dėti tešlą į keksiukų formeles, paviršių išlyginti ir padengti cukraus
trupinukais. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.