1 arbatinis šaukštelis | cukrus (arba medus) |
1.5 kilogramo | karpis |
šiek tiek | prieskoniai (žuviai) |
10 gramų | druska |
1 valgomasis šaukštas | garstyčios |
1 skiltelė | česnakas |
0.5 vieneto | citrinos |
Karpį marinuoju ištrynęs žuvies prieskoniais (pusę pakelio), druska, garstyčiomis, česnaku, citrinos sultimis ir cukrumi arba medumi. Geriausia užmarinuoti iš vakaro. Kepama 180° C orkaitėje apie 1,5 valandos. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Karpis grilyje su Kotanyi prieskoniais
- Kepta jūros ešerio filė su grikiais
- Lašiša su kuskuso kruopomis ir keptomis daržovėmis
- Žuvies blyneliai su krevetėmis
- Norvegiška menkė vasariškai
- Aštrios krevetės grilyje
- Lašiša su prieskoninėmis žolelėmis
- Skumbrė pievagrybių padaže
- Žuvies ir daržovių apkepas
- Lašiša sluoksniuotoje tešloje
- Lašiša grilyje
- Keptas ant grotelių upėtakis
- Skumbrė su citrina
- Menkės kotletukai
- Žuvies užkepėlė
- Lašišos kepsneliai
- Orkaitėje keptos dorados
- Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais
- Krevečių užkepėlė
- Bacalaitos – menkės kepsneliai
Karpis pietums
- Paruošimo laikas:
-
Cukrus, arba medus,
1 arbatinis šaukštelis -
Karpis,
1.5 kilogramo - Prieskoniai, žuviai
-
Druska,
10 gramų -
Garstyčios,
1 valgomasis šaukštas -
Česnakas,
1 skiltelė -
Citrinos,
0.5 vieneto - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Maždaug 1,5 kg dydžio karpiui, išėmęs vidurius, nupjaunu uodegą, pelekus ir galvą. Šie produktai skirti žuvienei, kuri gaminama labai paprastai: į verdantį sultinį dedu šiek tiek morkų, bulvių ir 2-4 šaukštus ryžių. Paskaninama trupučiu druskos, žuvies prieskonių, žiupsneliu petražolių. Baigiant virti, reiktų įdėti porą šaukštų grietinės.
Karpį marinuoju ištrynęs žuvies prieskoniais (pusę pakelio), druska, garstyčiomis, česnaku, citrinos sultimis ir cukrumi arba medumi. Geriausia užmarinuoti iš vakaro. Kepama 180° C orkaitėje apie 1,5 valandos. Skanaus!
Komentarai (8)
-
[email protected]
2017-11-18 15:58
Karpis
-
Maria
2015-12-10 22:14
Labai gerai
-
O
2013-11-15 11:10
AR NEPERDAUG 1,5 val.juk zuvis greit iskepa,nu gal kad didele
-
(anonimas)
2012-01-24 15:28
:super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super:
Mldc! :-D
-
(anonimas)
2011-09-26 00:20
užmarinavau. marinadą patobulinau trupučiu majonezo, krienų, klevų sirupu ir keliais lašeliais sauso vyno. Rytoj kepsiu.