1 litras | sultinys (daržovių) |
10 gramų | želatina |
šiek tiek | citrinų sultys |
1 valgomasis šaukštas | pomidorų padažas |
1 kilogramas | karpis |
1 vienetas | kiaušiniai (virtas) |
1 vienetas | kiaušiniai (virtas) |
2 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
šiek tiek | majonezas |
šiek tiek | petražolės |
1 vienetas | pomidorai |
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kiaušinienė su varškės sūriu
- Žuvis tešloje
- Lašišos „Carpaccio“ su džiovintų pomidorų ir krapų padažu
- Krevetės šoninės patale
- Kiaušinienė pomidoruose
- Dideli Guliverio pirštai
- Pyragėliai su daržovėmis
- "Firminė" bulvytė
- Sumuštinukai
- Ypatingieji kiaušinukai
- Užtepėlė su tunu
- Kesadilijos su kumpiu ir daržovėmis
- Farširuoti kiaušiniai
- Kepenelių vyniotinis
- Suši
- Silkė su ryžiais
- Boquerones en vinagre (kilkė acte)
- Vyniotinis iš faršo ir sūrio
- Šokoladinės vynuogės
- Trapūs,sultingi kibinai
Karpis drebučiuose
-
Sultinys, daržovių,
1 litras -
Želatina,
10 gramų - Citrinų sultys
-
Pomidorų padažas,
1 valgomasis šaukštas -
Karpis,
1 kilogramas -
Kiaušiniai, virtas,
1 vienetas -
Kiaušiniai, virtas,
1 vienetas -
Lauro lapai, lapeliai,
2 vienetai - Majonezas
- Petražolės
-
Pomidorai,
1 vienetas - Juodieji pipirai, malti
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Karpis išvalomas, supjaustomas ir išverdamas daržovių sultinyje su prieskoniais. Išviręs išgriebiamas, ir išėmus kaulus, gražiai sudedamas į pusdubenį. Sultinys atvėsinamas, sudedama pomidorų tyrė, sukrečiamas išplaktas kiaušinio baltymas ir ant lengvos ugnies kaitinama, kol užverda. Iškošiama, nuskaidrinama. Tuomet supilama išbrinkinta ir truputyje vandens ištirpinta želatina, dar pakaitinama. Pradėjusi stingti užpilama ant karpio. Puošiama kiaušinio skiltelėmis, petražolių lapeliais.