200 gramų | grietinėlės, 35% |
270 gramų | cukrus |
2 valgomieji šaukštai | sviestas (arba margarino) |
0.5 arbatinio šaukštelio | acto |
Patarimas: jei mišinys per daug sukietėja tempiant, pašildykite jį mikrobangų krosnelėje.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Migdoliniai triufeliai
- Imbieriniai saldainiai
- Šokoladinis skanėstas su riešutais
- Imbieriniai vaisių - riešutų saldainiai
- Margaspalviai kamuoliukai (Strösselbollar)
- Naminė karamelė
- Imbieriniai cukatai
- Saulėgražų ir šokolado saldainiai
- Naminiai vafliniai saldainiai su slyvų ir šokolado uogiene
- Varškiniai sausainiai "Vokeliai"
- Kokosiniai saldainiai ant pagaliuko
- Naminė karamelė
- Lizdeliai
- „Šokoladinis miškas“
- Velykė
- Alaus ir juodojo šokolado triufeliai su graikiškais riešutais
- Vynuogių su varške ir pistacijomis rutuliukai
- Irisiniai saldainiai
- Saldainiukai iš duonos ir datulių
- Karameliniai saldainiai su riešutais
Karameliniai saldainiai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Grietinėlė, 35%,
200 gramų -
Cukrus,
270 gramų -
Sviestas, arba margarino,
2 valgomieji šaukštai -
Actas,
0.5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Visus produktus, išskyrus sviestą ir actą, sudėkite į prikaistuvį. Užvirinkite. Virkite, kol pasikeis mišinio spalva, t. y. maždaug 45 minutes. Norėdami įsitikinti, kad karamelė paruošta, įlašinkite jos į šalto vandens puodelį. Jei karamelė sukietėja – karamelė paruošta. Pridėkite sviestą ir actą. Iš karto pilkite mišinį ant riebalais patepto marmurinio paviršiaus ar kepimo popieriaus. Mišiniui pakankamai atvėsus, rankomis jį susukite ir tempkite– kuo daugiau tempsite, tuo lygesnis bus galutinis produktas. Galiausiai supjaustykite gabaliukais.
Patarimas: jei mišinys per daug sukietėja tempiant, pašildykite jį mikrobangų krosnelėje.
Komentarai (3)
-
Saule Stankevičiene
2017-02-03 15:26
Puiku , bet nesuprantu kaip daryti skaniai atrodo!!!
-
deimante
2015-02-27 15:01
Skaniai atrodo