Kalėdinis zuikis
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
500 gramų veršiena
500 gramų kiauliena
200 gramų kiaulienos lašiniai
200 gramų batonas (išmirkytas piene)
2 vienetai kiaušiniai
1 vienetas svogūnai
1 vienetas morkos
2 valgomieji šaukštai aliejaus
0.5 valgomojo šaukšto druska
0.25 arbatinio šaukštelio muskatas
0.5 arbatinio šaukštelio juodieji pipirai
2 valgomieji šaukštai petražolės (kapotos)
1 valgomasis šaukštas džiovintas raudonėlis (kapoti)
200 gramų sūris (su pelėsiais)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Veršieną, kiaulieną, lašinukus ir batoną sumalti, įmušti kiaušinius. Smulkiai supjaustytą svogūną ir morkos gręžinėlius apkepti aliejuje su žiupsneliu druskos ir įmaišyti į faršą. Įberti muskato riešuto, pipirų, petražolių, raudonėliu ir likusią druską, gerai išminkyti. Iš masės formuoti ritinį, suploti ir viduryje padaryti griovelį. Į jį priberti smulkiai supjaustyto sūrio. Griovelį užtaisyti ir suformuoti zuikį. Skardą patepti aliejumi ir dėti zuikį. Kepti 200 laipsnių orkaitėje ant apatinės lentynos apie 45 min. Patiekti šiltą arba šaltą.

Populiariausi receptai šią savaitę

Kalėdinis zuikis

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Veršieną, kiaulieną, lašinukus ir batoną sumalti, įmušti kiaušinius. Smulkiai supjaustytą svogūną ir morkos gręžinėlius apkepti aliejuje su žiupsneliu druskos ir įmaišyti į faršą. Įberti muskato riešuto, pipirų, petražolių, raudonėliu ir likusią druską, gerai išminkyti. Iš masės formuoti ritinį, suploti ir viduryje padaryti griovelį. Į jį priberti smulkiai supjaustyto sūrio. Griovelį užtaisyti ir suformuoti zuikį. Skardą patepti aliejumi ir dėti zuikį. Kepti 200 laipsnių orkaitėje ant apatinės lentynos apie 45 min. Patiekti šiltą arba šaltą.

Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų