Kalėdinis varškės pyragas
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
200 gramų sviestas (skardai patepti)
500 gramų kvietiniai miltai
200 gramų grietinė
šiek tiek druska
1 vienetas kiaušiniai (tryniai)
150 gramų cukrus
10 gramų sviestas (skardai patepti)
šiek tiek cukraus pudra (pabarstymui)
500 gramų varškė
4 vienetai kiaušiniai (tryniai)
16 gramų vanilinis cukrus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Sviestą sutarkuokite ir sumaišykite su miltais. Tešlą trinkite tarp pirštų, kol pasidarys biri. Į tešlos trupinius sukrėskite grietinę, įleiskite kiaušinio trynį, įberkite žiupsnelį druskos ir cukraus, ir gerai išminkykite. Palikite tešlą porai valandų šaldytuve. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Kiaušinių trynius dėkite į varškę, berkite 150g cukraus, vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos ir trinkite, kol neliks grūdelių ir varškės masė taps vientisa. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į varškės masę. Tešlą išimkite iš šaldytuvo. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite ploną blyną, gerokai didesnį nei jūsų kepimo forma. Kepimo formą ištepkite sviestu ir klokite į ją tešlos blyną taip, kad liktų ilgi nukarę kraštai. Ant tešlos tolygiai pilkite varškės įdarą, užlankstykite tešlos kraštus ir šaukite pyragą į orkaitę, iš anksto įkaitintą iki 160 laipsnių. Kepkite 30-40 minučių. Varškės pyragą atvėsinkite ir apibarstykite cukraus pudra. Skanaus :

Populiariausi receptai šią savaitę

Kalėdinis varškės pyragas

Komentarai: 5
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Sviestą sutarkuokite ir sumaišykite su miltais. Tešlą trinkite tarp pirštų, kol pasidarys biri. Į tešlos trupinius sukrėskite grietinę, įleiskite kiaušinio trynį, įberkite žiupsnelį druskos ir cukraus, ir gerai išminkykite. Palikite tešlą porai valandų šaldytuve. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Kiaušinių trynius dėkite į varškę, berkite 150g cukraus, vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos ir trinkite, kol neliks grūdelių ir varškės masė taps vientisa. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į varškės masę. Tešlą išimkite iš šaldytuvo. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite ploną blyną, gerokai didesnį nei jūsų kepimo forma. Kepimo formą ištepkite sviestu ir klokite į ją tešlos blyną taip, kad liktų ilgi nukarę kraštai. Ant tešlos tolygiai pilkite varškės įdarą, užlankstykite tešlos kraštus ir šaukite pyragą į orkaitę, iš anksto įkaitintą iki 160 laipsnių. Kepkite 30-40 minučių. Varškės pyragą atvėsinkite ir apibarstykite cukraus pudra. Skanaus :

Reklama:

Komentarai (5)


  • [email protected] 2015-12-06 22:10

    Kaledinis aguonu pyragas


  • SIMONA 2010-12-04 13:19

    SLYKSTU LABAI RIEBU :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :-p


Daugiau receptų