Kalėdinis tortas "Meškiukai sniege"
AUTORIUS:
Inga
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
5 vienetai kiaušiniai
230 gramų cukrus
2 arbatiniai šaukšteliai „dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile
65 gramai aliejaus
230 gramų miltai
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo milteliai
450 mililitrų grietinėlės, 35%
2 pakeliai standiklio
200 gramų sviestas
1 skardinė kondensuotas pienas
50 gramų kokoso drožlės
1 vienetas citrinos ((sultys))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Kepame biskvita : Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi apie 5 min., kol masė pabals ir patrigubės. Nenustojant plakti plona srovele supilkite aliejų ir dar paplakite 1 min. Suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir su lopetėle ar šaukštu atsargiai išmaišykite (mikseriu neplakite). Tešlą padalinkite į 4 dubenėlius po lygiai ir po vieną dalį tešlos pilkite į aliejumi suteptą kepimo popieriumi išklotą torto formą. Biskvitą kepti galite ir nepadalinę tešlos, o iš karto supylę visą tešlą, bet man lengviau ir patogiau buvo kepti atskirai, nes labai sunku paskui biskvitą lygiai perpjauti į keturias dalis.
2.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 190 °C temp. apie 8 – 10 min. Atvėsinkite biskvitus.
3.
Kremui išplakite grietinėlę su standikliu ir padėkite į šaldytuvą. Žiūrėkite, neperplakite grietinėlės, nes kitaip gausite sviestą, o ne standžiai išplaktą grietinėlę.
4.
Minkštą, kambario temperatūros sviestą išplakite su kondensuotu pienu, suberkite kokoso drožles, dar paplakite ir padėkite į šaldytuvą 30 min. Po to į sviesto masę sudėkite grietinėlę ir suplakite abi mases.
5.
Biskvitų sulaistymui imkite 150 – 200 ml vandens, išspauskite 1 citrinos sultis, įberkite 0.5 a. š. cukraus.
6.
Suliekite biskvitą, tepkite kremą, dėkite kitą biskvitą, vėl suliekite, vėl kremą ir taip sutepsite visą tortą. Puoškite savo nuožiūra. Aš visą tortą apibarsčiau kokoso drožlėmis. Padėkite tortą į šaldytuvą kelioms valandoms arba visai nakčiai.

Populiariausi receptai šią savaitę

Kalėdinis tortas "Meškiukai sniege"

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Kepame biskvita : Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi apie 5 min., kol masė pabals ir patrigubės. Nenustojant plakti plona srovele supilkite aliejų ir dar paplakite 1 min. Suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir su lopetėle ar šaukštu atsargiai išmaišykite (mikseriu neplakite). Tešlą padalinkite į 4 dubenėlius po lygiai ir po vieną dalį tešlos pilkite į aliejumi suteptą kepimo popieriumi išklotą torto formą. Biskvitą kepti galite ir nepadalinę tešlos, o iš karto supylę visą tešlą, bet man lengviau ir patogiau buvo kepti atskirai, nes labai sunku paskui biskvitą lygiai perpjauti į keturias dalis.

  2. Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 190 °C temp. apie 8 – 10 min. Atvėsinkite biskvitus.

  3. Kremui išplakite grietinėlę su standikliu ir padėkite į šaldytuvą. Žiūrėkite, neperplakite grietinėlės, nes kitaip gausite sviestą, o ne standžiai išplaktą grietinėlę.

  4. Minkštą, kambario temperatūros sviestą išplakite su kondensuotu pienu, suberkite kokoso drožles, dar paplakite ir padėkite į šaldytuvą 30 min. Po to į sviesto masę sudėkite grietinėlę ir suplakite abi mases.

  5. Biskvitų sulaistymui imkite 150 – 200 ml vandens, išspauskite 1 citrinos sultis, įberkite 0.5 a. š. cukraus.

  6. Suliekite biskvitą, tepkite kremą, dėkite kitą biskvitą, vėl suliekite, vėl kremą ir taip sutepsite visą tortą. Puoškite savo nuožiūra. Aš visą tortą apibarsčiau kokoso drožlėmis. Padėkite tortą į šaldytuvą kelioms valandoms arba visai nakčiai.

Receptą atsiuntė Inga
Reklama:

Komentarai (2)


  • Juste 2014-12-13 15:20

    Skanumelis


Daugiau receptų