Kalėdiniai imbieriniai sausainiai
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
400 gramų kvietiniai miltai
100 gramų sviestas
100 gramų cukrus (rudasis)
4 valgomieji šaukštai medus
1 vienetas kiaušiniai
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
2 arbatiniai šaukšteliai imbieras (maltas)
1 arbatinis šaukštelis gvazdikėliai (malti)
1 arbatinis šaukštelis cinamonas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Vietoj medaus galima dėti 150g melasos.

Glajui:
30g cukraus pudros
½ v.š. vandens ir kelių lašų citrinos sulčių

Išsukti cukrų, sviestą ir ištirpintą medų, įmuškite kiaušinį ir gerai sumaišykite. Supilkite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, maltą imbierą bei gvazdikėlius ir gerai išmaišykite.

Tešlą suvyniokite i plastikinę plėvelę ir dekite į šaldytuvą 30 minučių. Atšaldytą tešlą dėkite ant miltais pabarstyto stalo ir iškočiokite 0,5cm storio blyną ir formelėmis išspauskite sausainius. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių karščio, įklokite kepimo popierių i kepimo skardą, sudėkite sausainius ir kepkite 12 minučių. Iškepusius sausainius ištraukite iš skardos ir padėkite atvesti.

Paruošti glajų: Cukraus pudrą sumaišyti su vandeniu ir citrinos sultimis (turi gautis pastos tirštumo masė). Supilkit masę i konditerinį maišelį ir puoškite sausainius.
Skanaus! :)

Populiariausi receptai šią savaitę

Kalėdiniai imbieriniai sausainiai

Komentarai: 64
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Vietoj medaus galima dėti 150g melasos.

Glajui:
30g cukraus pudros
½ v.š. vandens ir kelių lašų citrinos sulčių

Išsukti cukrų, sviestą ir ištirpintą medų, įmuškite kiaušinį ir gerai sumaišykite. Supilkite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, maltą imbierą bei gvazdikėlius ir gerai išmaišykite.

Tešlą suvyniokite i plastikinę plėvelę ir dekite į šaldytuvą 30 minučių. Atšaldytą tešlą dėkite ant miltais pabarstyto stalo ir iškočiokite 0,5cm storio blyną ir formelėmis išspauskite sausainius. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių karščio, įklokite kepimo popierių i kepimo skardą, sudėkite sausainius ir kepkite 12 minučių. Iškepusius sausainius ištraukite iš skardos ir padėkite atvesti.

Paruošti glajų: Cukraus pudrą sumaišyti su vandeniu ir citrinos sultimis (turi gautis pastos tirštumo masė). Supilkit masę i konditerinį maišelį ir puoškite sausainius.
Skanaus! :)

Reklama:

Komentarai (64)


  • Juste 2016-12-23 20:43

    dabar gaminu as irgi, kolkas saldytuve stovi,dejau viska kaip parasyta, bet atrodo tesla labai lipni gavosi.. gal kam irgi taip? gal veliau viskas pasitaisys


  • Leta 2016-12-23 17:13

    labai skanu.


  • Leta 2016-12-23 17:05

    dabar kepu


  • Edita 2016-12-21 22:06

    Jau antrus metus kepu :)


  • Ema 2016-12-19 12:42

    Nuostabus labai skaniai gavosi


  • ema 2016-12-16 01:11

    Miltu zymiai per daug. 300g turetu buti!


  • Karolina 2016-11-08 19:06

    Laaaaaaaaaabai skanus ,bet as vietoj gvazdikeliu naudojau meduoliu prieskoniu misini.☺☺☺☺


  • Anelė 2015-12-29 19:32

    Tikiuosi patiks, dar negaminau!!!


  • Martyna 2015-12-23 12:03

    Labai skanūs sausainiukai , kepiau jau kelis kartus :) Rekomenduoju


  • juste 2015-12-22 17:50

    sveiki jus esate kas rase retcepta FRAU ane tai seip nebutina butinai diodeli kausinai


Daugiau receptų