Populiariausi receptai šią savaitę

Kalėdiniai imbieriniai sausainiai

Komentarai: 57
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Vietoj medaus galima dėti 150g melasos.

Glajui:
30g cukraus pudros
½ v.š. vandens ir kelių lašų citrinos sulčių

Išsukti cukrų, sviestą ir ištirpintą medų, įmuškite kiaušinį ir gerai sumaišykite. Supilkite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, maltą imbierą bei gvazdikėlius ir gerai išmaišykite.

Tešlą suvyniokite i plastikinę plėvelę ir dekite į šaldytuvą 30 minučių. Atšaldytą tešlą dėkite ant miltais pabarstyto stalo ir iškočiokite 0,5cm storio blyną ir formelėmis išspauskite sausainius. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių karščio, įklokite kepimo popierių i kepimo skardą, sudėkite sausainius ir kepkite 12 minučių. Iškepusius sausainius ištraukite iš skardos ir padėkite atvesti.

Paruošti glajų: Cukraus pudrą sumaišyti su vandeniu ir citrinos sultimis (turi gautis pastos tirštumo masė). Supilkit masę i konditerinį maišelį ir puoškite sausainius.
Skanaus! :)

Reklama:

Komentarai (57)


  • Anelė 2015-12-29 19:32

    Tikiuosi patiks, dar negaminau!!!


  • Martyna 2015-12-23 12:03

    Labai skanūs sausainiukai , kepiau jau kelis kartus Rekomenduoju


  • juste 2015-12-22 17:50

    sveiki jus esate kas rase retcepta FRAU ane tai seip nebutina butinai diodeli kausinai


  • Frau 2015-12-20 21:54

    Mažas recepto pataisymas tiems, kam gaunasi pernelyg sausi ar bijo, kad tokie gausis:
    1. Sviesto 130-150g.
    2. 2 dideli kiaušiniai
    3. Sviestą ne šiaip sau įdėti, tačiau pirmą ištirpint ant silpnos ugnies. Kai sviestas išitirps - į tą pačią masę (kol ji ant ugnies) įdėti medų, maišyt. Neturi gautis vientisa masė.
    4.0,5 mažo šaukštelio druskos.
    5. Vietoj visų skirtingų prieskonių parduotuvėje (Maximoje) radau Alvo Meduolių prieskonių mišinį. Ten yra visko ko reik, net su kaupu.Pusę maišiuko užteks


  • Virginija 2015-12-17 21:53

    Super sausainukai tik as nedejau gvazdikeliu ir cukru paprasta dejau


  • Ugne 2015-12-17 19:02

    Norejau paklausti ar butinai reikia deti gvazdikeliu???


  • Julija 2015-12-17 13:31

    Labai fainas receptukas jau 2metus is eiles juos darome


  • rimante 2015-12-14 17:02

    O vietoj rudo rukrays baltas tinka. Ir gal kas zino kiek deti prieskoniu misinio?


  • Vaida 2015-12-06 16:25

    Kasmet kepam imbierinius sausainukus, visi receptai skirtingi šiek tiek, bet visada pavyksta puikiai, šį kartą taip pat pagal šį receptą viskas pavyko


  • Evelina 2015-03-10 15:31

    Labai skanus niam niam


Daugiau receptų