Kalėdiniai sausainiai
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
šiek tiek cinamonas
100 gramų cukrus
350 gramų kvietiniai miltai
šiek tiek druska
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
2.5 valgomojo šaukšto medus
100 gramų sviestas (kambario temperatūros)
2 vienetai kiaušiniai (tryniai)
šiek tiek imbieras (maltas)
šiek tiek kardamonas
šiek tiek muskatas
300 gramų šokoladas, pieniškas (arba baltasis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Ištirpinkite sviestą ir medų.
Kai pravės, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir gerai išmaišykite.
Tuomet suberkite miltus, druską, kepimo miltelius ir prieskonius (imbierą, cinamoną, kardamoną ir muskatą). Prieskonių mišinio iš viso berkite apie 0,5 arbatinio šaukštelio.
Gerai išminkykite.
Tešlą iškočiokite plonai.
Su formelėmis išspauskite įvairių figūrų sausainius.
Sudėkite juos į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių.
Iškepusius sausainius galite aptepti ištirpintu šokolado glaistu.
Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Kalėdiniai sausainiai

Komentarai: 4
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Ištirpinkite sviestą ir medų.
Kai pravės, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir gerai išmaišykite.
Tuomet suberkite miltus, druską, kepimo miltelius ir prieskonius (imbierą, cinamoną, kardamoną ir muskatą). Prieskonių mišinio iš viso berkite apie 0,5 arbatinio šaukštelio.
Gerai išminkykite.
Tešlą iškočiokite plonai.
Su formelėmis išspauskite įvairių figūrų sausainius.
Sudėkite juos į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių.
Iškepusius sausainius galite aptepti ištirpintu šokolado glaistu.
Skanaus!

Reklama:

Komentarai (4)


  • Gražuolė 2017-09-17 11:37

    Nesveikai skanus


  • aurimas 2017-02-03 18:00

    sitie sausainei labai skanus nes je kaledinei


  • le 2016-02-15 20:46

    labai labai skanu


  • Natalija 2015-10-03 17:08

    Kas kas su receptu negerai, viska sudejau pagal recepta, bet tesla per trupi.Neimanoma ne kaciuoti , ne formeliu perkelti i dekla.Gal but reikia ne tik trinius, be visa kiausini deti, gal but maziau miltu, gal but daugiau sviesto. Skonis neblogas.


Daugiau receptų