Kalėdiniai sausainiai
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
4 vienetai kiaušiniai
150 gramų sviestas
150 gramų kvietiniai miltai
0.6 stiklinės cukrus
1 arbatinis šaukštelis cinamonas
šiek tiek druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Baltam glajui:
200g cukraus pudros
1 šaukšto vandens
Rudam glajui:
100g pieniško šokolado (be įdaru ir riešutu)
Papuošimams:
Kokoso drožlių
Įvairių pabarstukų

Į puodą įmušame kiaušinius, supilame ištirpintą sviestą, suberiame cukrų, druską bei cinamoną ir viska gerai išsukam su elektriniu plaktuvu. Tada suberiam miltus ir gerai išmaišome. Tešla suvyniojam į plastikinę plėvelę ir dedam į šaldytuvą 30min. Atšaldytą tešlą dedam ant miltais pabarstyto stalo ir iškočiojam 0,5cm storio blyną, formelėmis išspaudžiam sausainius. Į kepimo skardą įklojame kepimo popierių, sausainius šaunam į180 laipsnių karščio orkaitę, ir kepam apie 12 – 15min. Iškepusius sausainius ištraukiam iš skardos ir padedam atvesti.

Papuošimams:
Rudam glajui: ištirpiname šokoladą.
Baltam glajui: Cukraus pudrą sumaišome su vandeniu (turi gautis pastos tirštumo masė). Supilam masę i konditerinį maišelį ir puošiam sausainius. Glajų taip pat galima tepti su konditeriniu teptuku. Barstom pabarstukais.
Skanaus! :)

Populiariausi receptai šią savaitę

Kalėdiniai sausainiai

Komentarai: 35
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Baltam glajui:
200g cukraus pudros
1 šaukšto vandens
Rudam glajui:
100g pieniško šokolado (be įdaru ir riešutu)
Papuošimams:
Kokoso drožlių
Įvairių pabarstukų

Į puodą įmušame kiaušinius, supilame ištirpintą sviestą, suberiame cukrų, druską bei cinamoną ir viska gerai išsukam su elektriniu plaktuvu. Tada suberiam miltus ir gerai išmaišome. Tešla suvyniojam į plastikinę plėvelę ir dedam į šaldytuvą 30min. Atšaldytą tešlą dedam ant miltais pabarstyto stalo ir iškočiojam 0,5cm storio blyną, formelėmis išspaudžiam sausainius. Į kepimo skardą įklojame kepimo popierių, sausainius šaunam į180 laipsnių karščio orkaitę, ir kepam apie 12 – 15min. Iškepusius sausainius ištraukiam iš skardos ir padedam atvesti.

Papuošimams:
Rudam glajui: ištirpiname šokoladą.
Baltam glajui: Cukraus pudrą sumaišome su vandeniu (turi gautis pastos tirštumo masė). Supilam masę i konditerinį maišelį ir puošiam sausainius. Glajų taip pat galima tepti su konditeriniu teptuku. Barstom pabarstukais.
Skanaus! :)

Reklama:

Komentarai (35)


  • Do Vi Lė 2016-12-22 15:30

    Susigadino Tešla Nebandykit Niekas


  • Egle 2016-12-10 13:41

    Nu tikrai nieks nebandykit sio recepto, blogi kiekiai, tik susinervinsit ir viskas, ir su glajum nesamone.


  • Kamile 2016-12-08 16:18

    Kaip skaniai atrodo


  • Sarraa 2015-12-30 17:00

    Jo, su miltais cia tikrai klaida... tikrai daug daugiau ju reikia


  • koks skirtumas 2015-12-24 14:03

    nu nežinau, jei nemoki receptu rasyti, tai geriau visai nerasyk. Tesla gavosi kaip sriuba , laikyk saldytuve kiek nori. Žmones internete iesko normaliu receptu, o ne tokiu kaip tavo is padebesiu istrauktu.
    Niekas nebandykit debilisko recepto! Geros dienos


  • Elze 2015-12-24 13:53

    Egle,čia skanumui ir papuošimui ant atvėsintu reikia dėti glaju :)


  • Eglė 2015-12-22 18:59

    Glajų reikia dėti ptieš dedant saudainius į orkaitę ar po to, išėmus ir atvėsinus?


  • amanda 2015-12-22 18:45

    Grazus sausainiai


  • amanda 2015-12-22 18:45

    Grazus sausainiai


  • Juste 2015-12-11 19:29

    Dar neragavau, bet manau bus skanus. Eisiu dabar daryti


Daugiau receptų