800 gramų | kalakutiena (krūtinėlė) |
220 gramų | kiauliena (lašiniai) |
2 vienetai | kiaušiniai |
1.5 stiklinės | džiūvėsėliai |
3 valgomieji šaukštai | sviestas |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
Lašiniukų galima nedėti.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kepta vištienos krūtinėlė
- Vištiena saldžiarūgščiai
- Vištienos filė su grybų padažu
- Vištienos užkepėlė
- Vištienos kepsniai su citrininiu padažu
- Kalakutienos maltiniai su migdolais
- Vištiena su ryžiais
- Cezario salotos su marinuotais vištienos kepsneliais ir jogurtiniu padažu
- Salotos su vištiena ir pupelėmis
- Vištos ketvirčiai, troškinti aluje
- Kalakukas ant iešmelių
- Vištienos krūtinėlės kepsnys
- Sparneliai su spanguolėmis
- Vištiena kinietiškai
- Vištos blauzdelės jogurto marinate
- Kiniški sparneliai
- Vištienos filė šašlykai
- Kalakutienos pyragas
- Vištiena su kopūstais
- Višta su apelsinais
Kalakutienos pjausniai
- Paruošimo laikas:
-
Kalakutiena, krūtinėlė,
800 gramų -
Kiauliena, lašiniai,
220 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Džiūvėsėliai,
1.5 stiklinės -
Sviestas,
3 valgomieji šaukštai - Juodieji pipirai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kalakutiena supjaustoma nestorais gabalais ir gerai išmušama kūjeliu. Ant kiekvieno mėsos gabaliuko uždedama maltų lašiniukų ar kalakuto riebalų. Neaštriąja peilio puse pakapojama, padaromi apvalūs 0,5 cm storio pjausniai, jie pabarstomi druska, pipirais, pavilgomi išplaktame kiaušinyje, pavoliojomi džiūvėsėliuose ir kepami svieste. Iškepę pjausniai dar keletą minučių dedami į orkaitę. Su pjausniu tiekiama virtų, sviestu apšlakstytų žiedinių kopūstų, žaliųjų žirnelių, keptų bulvių. Ant kiekvieno pjausnio galima uždėti po 2 virtas slyvas.
Lašiniukų galima nedėti.