800 gramų | kalakutiena (krūtinėlė) |
220 gramų | kiauliena (lašiniai) |
2 vienetai | kiaušiniai |
1.5 stiklinės | džiūvėsėliai |
3 valgomieji šaukštai | sviestas |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
Lašiniukų galima nedėti.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Farširuotos blauzdelės
- Kepta anties krūtinėlė, pateikiama su burokų griežinėliais, slyvomis, spanguolių padažu
- Keptas kalakutas įdarytas bulvių koše
- Anties šlaunelės
- Kepta višta su grikiais
- Višta vyne
- Laukinis ryžių plovas
- Vištiena ant grotelių
- Ispaniški ryžiai su vištiena ir kriauklytėmis (almehomis)
- Vištiena "afigiena"
- Vištiena grybų padaže
- Vištų blauzdelės su voveraitėmis
- Aštri vištiena
- Antis, įdaryta džiovintomis slyvomis, razinomis ir obuoliais
- Kiaulienos kepsneliai su majonezu
- Vištienos sparneliai su kariu ir kmynais
- Vištiena su ryžiais
- Vištienos sparneliai
- Keptas viščiukas
- Vištienos filė suktinukai su įdaru
Kalakutienos pjausniai
- Paruošimo laikas:
-
Kalakutiena, krūtinėlė,
800 gramų -
Kiauliena, lašiniai,
220 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Džiūvėsėliai,
1.5 stiklinės -
Sviestas,
3 valgomieji šaukštai - Juodieji pipirai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kalakutiena supjaustoma nestorais gabalais ir gerai išmušama kūjeliu. Ant kiekvieno mėsos gabaliuko uždedama maltų lašiniukų ar kalakuto riebalų. Neaštriąja peilio puse pakapojama, padaromi apvalūs 0,5 cm storio pjausniai, jie pabarstomi druska, pipirais, pavilgomi išplaktame kiaušinyje, pavoliojomi džiūvėsėliuose ir kepami svieste. Iškepę pjausniai dar keletą minučių dedami į orkaitę. Su pjausniu tiekiama virtų, sviestu apšlakstytų žiedinių kopūstų, žaliųjų žirnelių, keptų bulvių. Ant kiekvieno pjausnio galima uždėti po 2 virtas slyvas.
Lašiniukų galima nedėti.