800 gramų | kalakutiena (krūtinėlė) |
220 gramų | kiauliena (lašiniai) |
2 vienetai | kiaušiniai |
1.5 stiklinės | džiūvėsėliai |
3 valgomieji šaukštai | sviestas |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
Lašiniukų galima nedėti.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Farširuotos vištų šlaunelės
- Vištienos kepsneliai su itališkais prieskoniais
- Paukštienos apkepas
- Vištienos vyniotinis su moliūgų sėklomis
- Vištienos apkepas
- Skani vakarienė "Vištiena su bulvėmis"
- Traški kiniška vištiena saldžiarūgščiame padaže
- Kepti vištienos sparneliai
- Įdarytos paprikos su vištiena
- Vištienos sparneliai su medumi
- Vestuvinė rusiška žąsis
- Kijevo kotletai kitaip
- „Saulytė“
- Vištienos drebučiai su krienų padažu
- Sultingas vištienos kepsnys
- Gyvatukai iš vištienos ir varškės
- Sluoksniuotas apkepas
- Vištienos kukuliai
- Rūkytas kalakutas
- Traškūs vištienos gabalėliai
Kalakutienos pjausniai
- Paruošimo laikas:
-
Kalakutiena, krūtinėlė,
800 gramų -
Kiauliena, lašiniai,
220 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Džiūvėsėliai,
1.5 stiklinės -
Sviestas,
3 valgomieji šaukštai - Juodieji pipirai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kalakutiena supjaustoma nestorais gabalais ir gerai išmušama kūjeliu. Ant kiekvieno mėsos gabaliuko uždedama maltų lašiniukų ar kalakuto riebalų. Neaštriąja peilio puse pakapojama, padaromi apvalūs 0,5 cm storio pjausniai, jie pabarstomi druska, pipirais, pavilgomi išplaktame kiaušinyje, pavoliojomi džiūvėsėliuose ir kepami svieste. Iškepę pjausniai dar keletą minučių dedami į orkaitę. Su pjausniu tiekiama virtų, sviestu apšlakstytų žiedinių kopūstų, žaliųjų žirnelių, keptų bulvių. Ant kiekvieno pjausnio galima uždėti po 2 virtas slyvas.
Lašiniukų galima nedėti.