Tešlai: | ||
200 gramų | miltai | |
150 gramų | sviestas (šaltas) | |
1 vienetas | kiaušiniai | |
50 gramų | kakava | |
1 valgomasis šaukštas | cukrus | |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai | |
1 žiupsnelis | druska | |
Įdarui: | ||
500 gramų | kreminės varškės | |
3 vienetai | kiaušiniai | |
150 gramų | cukrus | |
100 gramų | juodieji serbentai | |
1 vienetas | bananai | |
3 valgomieji šaukštai | miltai | |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Ūkininkų pyragas
- Bananinis tortas-pyragas
- Aguoninis vyniotinis
- Pavasariškai žalias pyragas
- Obuolių-rabarbarų pyragas
- Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir ananasais
- Daniškas kalėdinis pyragas
- Varškės "Extazy"
- Paprastas pyragas su persikais
- Džiovintų vaisių pyragas
- Apvalus „Napoleonas“
- Bulka "Pynutė"
- Bananų pyragas
- Kakavinis varškės tortas su karamelizuotomis kriaušėmis
- Pyragas "Trupinukas"
- Kopūstų tortas
- Obuolių pyragas su bruknėmis
- Lengvas pyragas
- Slyvų pyragas
- Pyragas su persikais
Kakavinis pyragas su varške, bananais ir juodaisiais serbentais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Miltai,
200 gramų -
Sviestas, šaltas,
150 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Kakava,
50 gramų -
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kreminė varškė,
500 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Cukrus,
150 gramų -
Juodieji serbentai,
100 gramų -
Bananai,
1 vienetas -
Miltai,
3 valgomieji šaukštai -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ruošiame pagrindą: į miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir kakava, dedame gabaliukais supjaustytą sviestą ir rankomis triname iki trupinių.
Beriame cukrų, druską, įmušame kiaušinį, išmaišome ir užminkome minkštą tešlą.
1/4 tešlos dedame į šaldymo kamerą, likusią - į šaldytuvą (palaikome 20 min.).
Ruošiame įdarą: į varškę dedame sutrintą bananą, beriame miltus, cukrų, vanilinį cukrų, išmaišome. Įmušame kiaušinius ir šluotele arba plakikliu išplakame iki vientisos masės.
Ant formos dugno ir sienelių (apie 6 cm.) rankomis paskirstome tešlą.
Suberiame ant jos serbentus, užpilame varškės masę ir ant viršaus sutarkuojame kameroje sustingusią tešlą.
Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 45 min.
Iškeptą palaikome orkaitėje, kol šiek tiek atvėsta. Tuomet visiškai atvėsiname (geriausia palaikyti per naktį šaldytuve). Skanaus!
Komentarai (4)
-
[email protected]
2018-10-29 16:10
receptas
-
Vilma
2018-07-16 22:31
Labai skanus pyragas.džiaugiuosi atradusi šį recepta.
-
Audra
2016-08-21 11:40
superinis pyragas ,labai aciu uz recepta