700 gramų | pienas |
60 gramų | šlapios mielės |
40 gramų | cukrus |
1.4 kilogramo | spelta šviesūs miltai |
100 gramų | sviestas |
3 vienetai | kiaušiniai |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Velykinis pyragas su įdaru
- Baltas greitpyragis
- Varškės pyragas
- Aguoninis vyniotinis
- Skanusis keksiukas
- Morkų pyragas puodelyje
- Močiutės pyragas kitaip
- Tinginių "Napoleonas"
- Varškės ir apelsinų pyragas
- Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir bananais
- A la Brownie
- Biskvitinis plokštainis "Kinder Milk Slice"
- Varškės pyragas
- Senovinis varškės pyragas
- Vyniotnis su aguonomis
- Obuolių pyragas su riešutais
- Obuoliuotis "Diena - naktis"
- Slyvų pyragas
- Kaimiškas pyragas
- Apelsininis pyragas
Kaimiškas pyragas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Pienas,
700 gramų -
Šlapios mielės,
60 gramų -
Cukrus,
40 gramų -
Spelta šviesūs miltai ,
1 ir 2/5 kilogramo -
Sviestas,
100 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į dubenį supilti pašildytą pieną, įdėti šviežias mieles, cukrų ir maišyti maišinį, kol visiškai ištirps mielės ir cukrus. Po to, palikti kelioms minutėms, kad suaktyvėtų mielės. Tuomet sudėti 700 g miltų ir maišyti iki vientisos masės. Dubenį su tešlą palikti šiltoje vietoje apie 40 min., kol pakils dvigubai. Po to, į tešlą sudėti pašildytą sviestą,kiaušinius, žiupsnelį druskos, likusius 700 g miltų ir gerai išminkyti tešlą, kol ji nelips prie rankų. Tuomet, suformuoti du kepaliukus ir padėti ant aliejumi išteptos ar kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir palikti kol pakils dvigubai. Pyragą kepti 200°C temperatūroje 1 val. 30 min. Po Jūsų namus pasklis ypatingas pyrago aromatas.