500 gramų | žuvis (filė) |
250 gramų | krevetės (su kevalu) |
2 vienetai | svogūnai (baltas ir raudonas) |
1 vienetas | paprika |
4 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
3 valgomieji šaukštai | citrinų sultys |
4 skiltelės | česnakas |
3 valgomieji šaukštai | džiovintas raudonėlis |
šiek tiek | druska |
Pasigaminkite marinatą: sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinų sultis, smulkintą česnaką, raudonėlius ir druską. Supilkite marinatą į plastikinį maišelį, užsukite jį ir pakratykite, kad marinatas tolygiai pasiskirstytų. Padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms pasimarinuoti.
Išėmę iš marinato žuvį, krevetes, papriką ir svogūnus suverkite ant iešmų. Kepkite ant grotelių 8-12 minučių, dažnai apversdami ir retkarčiais patepdami likusiu marinatu.
Iškylų patiekalas paruoštas!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Keptas ant grotelių upėtakis
- Karpis pietums
- Lašišos apkepas su špinatais
- Žuvies troškinys
- Tilapija su špinatais pomidorų - šafrano padaže
- Karpis, keptas orkaitėje
- Žuvies pudingas
- Farširuota lydeka
- Karpis, šutintas aluje
- Lašiša grietinėlės padaže
- Virta žuvis tešloje
- Lašišų arba upėtakių filė kepsnys su duonos plutele
- Lašišos šašlykas
- Orkaitėje kepta lašiša
- Karpis grilyje su Kotanyi prieskoniais
- Troškintas karpis raudonajame padaže
- Keptas ungurys
- Lašišų šašlykai
- Keptos krevetės mangų padaže
- Ant iešmo keptas ungurys
Jūros gėrybių šašlykas
- Paruošimo laikas:
-
Žuvis, filė,
500 gramų -
Krevetės, su kevalu,
250 gramų -
Svogūnai, baltas ir raudonas,
2 vienetai -
Paprika,
1 vienetas -
Alyvuogių aliejus,
4 valgomieji šaukštai -
Citrinų sultys,
3 valgomieji šaukštai -
Česnakas,
4 skiltelės -
Džiovintas raudonėlis,
3 valgomieji šaukštai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuplaukite žuvies filės gabaliukus, gerai nusausinkite ir supjaustykite stambiais gabalėliais. Jei naudojate šaldytas krevetes, atšildykite jas. Nulupkite krevetes, palikdami tik uodegas. Stambiai supjaustykite svogūnus ir papriką. Sudėkite žuvies gabalėlius, krevetes, papriką ir svogūnus į plastikinį maišelį.
Pasigaminkite marinatą: sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinų sultis, smulkintą česnaką, raudonėlius ir druską. Supilkite marinatą į plastikinį maišelį, užsukite jį ir pakratykite, kad marinatas tolygiai pasiskirstytų. Padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms pasimarinuoti.
Išėmę iš marinato žuvį, krevetes, papriką ir svogūnus suverkite ant iešmų. Kepkite ant grotelių 8-12 minučių, dažnai apversdami ir retkarčiais patepdami likusiu marinatu.
Iškylų patiekalas paruoštas!