Populiariausi receptai šią savaitę

Jogurtinis tortas su vaisiais

  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Kremui: Biskvitui:
Autoriaus žodis: Gaivių tortų mėgėjams - labai lengvas jogurtinio kremo tortas, kuriam galite naudoti savo mėgstamus vaisus. Greitai padaromas, ( ...daugiau ) Jurgitos receptai
Gaminimo eiga:
  1. Ruošiame biskvitą: atskiriame trynius nuo baltymų.

  2. Trynius išplakame su cukrumi, palaipsniui supilame vandenį, viską plakame apie 2-3 min., kol ištirps cukrus.

  3. Baltymus išplakame gerai iki standumo (baltymų paviršius turi būti lygus, blizgantis, ne porėtas!, masė turi nekristi iš apversto indo). Baltymus po kelis šaukštus dedame į trynius ir labai atsargiai maišome, kad nesukristų.

  4. Persijojame miltus, krakmolą, kepimo miltelius, beriame į kiaušinių masę, viską gerai ir labai atsargiai išmaišome - tešla turi išlikti puri.

  5. Pilame į kepimo popieriumi išklotą formą.

  6. Kepame 180° C orkaitėje 20-30 min. (patikrinkite mediniu pagaliuku biskvito vidurį).

  7. Biskvitą atvėsiname ir perpjauname į 3 lakštus.

  8. Ruošiame kremą: želatiną užpilame 60 ml. vandens ir paliekame išbrinkti.

  9. Jogurtą išimame iš šaldytuvo ir palaikome, kad būtų kambario temperatūros.

  10. Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo.

  11. Išbrinkusią želatiną ištirpiname, atvėsiname ir labai plona srovele (arba po vieną šaukštą) pilame į jogurtą ir plakame mikseriu. Jei želatiną staigiai supilsite į šaltą jogurtą - jį gali susitraukti kruopelėmis. Į jogurtą po kelis šaukštus dedame grietinėlę ir atsargiai maišome šaukštu, kad kremas nesukristų.

  12. Surenkame tortą: dedame į apvalią formą vieną lakštą, sulaistome keliais šaukštai nuo vaisių likusiu sirupu. Užtepame truputį kremo, dedame pusę supjaustytų vaisių, ant viršaus vėl kremo ir uždengiame biskvitu. Tą patį darome su kitu biskvitu.

  13. Tortą stingdome šaldytuve, geriausia per naktį.

  14. Puošiame pagal savo norus ir poreikius. Mano puoštas plakta grietinėle ir šokoladu. Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgitos receptai
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų