800 gramų | jautiena |
1 valgomasis šaukštas | taukai (kiaulių) |
6 vienetai | svogūnai |
0.5 valgomojo šaukšto | kvietiniai miltai |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Mamos kotletukai su pievagrybiais ir imbieriniu padažu
- Įdarytas netikras zuikis
- Strėvos suktinis kitaip
- Jautienos nugarinės šašlykas
- Orkaitėje kepti kotletai su sūriu
- Uzbekiškas šašlykas
- Stirnos nugarinė
- Kepta kiškiena marinate
- Totoriški avienos maltiniai
- Tikro dzūko pietūs
- Kepta kiauliena
- Kalakutienos maltiniai
- Kiaulienos kotletai su sūriu
- Žiediniai kopūstai su kumpiu
- Kiaulienos šašlykai
- Sluoksniuotos tešlos apkepas su mėsos įdaru
- Kepsneliai su slyvomis
- Guliašas su šafranu
- Italijos kukuliai
- Klasikinis sprandinės šašlykas
Jautienos muštinis su svogūnais
- Paruošimo laikas:
-
Jautiena,
800 gramų -
Taukai (kiaulių),
1 valgomasis šaukštas -
Svogūnai,
6 vienetai -
Kvietiniai miltai,
0.5 valgomojo šaukšto - Juodieji pipirai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mėsa nuplaunama, nusausinama ir, nupjausčius plėves, supjaustoma 2—3 cm (skersai skaidulų) griežinėliais. Jie pamušami kūjeliu ir padaromi apvalūs. Kiekvienas toks apvalus gabaliukas 15 min. kepinamas gerai įkaitintuose riebaluose. Svogūnai supjaustomi griežinėliais, apibarstomi miltais ir kepinami svieste, kol pagels. Tada pasūdomi. Prieš tiekiant muštiniai sudedami į pašildytą pusdubenį ir aplaistomi ištirpintu sviestu bei skysčiu, kuriame kepė. Ant kiekvieno jų dedama po šaukštą pakepintų svogūnų. Prie jų tinka keptos bulvės, rauginti agurkai, salotos.
Komentarai (6)
-
x
2009-10-01 10:13
Taukai gadina patiekala. Juk jautiena yra gera mesa, o kiaule zmogui kenksminga. Taigi, receptas sugadintas!!!