400 gramų | jautiena („KITCHEN me“, brandinto steiko T-BONE) |
1 skiltelė | česnakas |
1 arbatinis šaukštelis | vyno actas |
1 žiupsnelis | druska |
1 žiupsnelis | pipirai (juodieji) |
1 žiupsnelis | kalendra (sėklos) |
1 valgomasis šaukštas | alyvuogių aliejaus |
1 sauja | gražgarstės |
šiek tiek | bulvių (skiletlės (garnyrui)) |
karštos ugnies kol mėsa iškeps. Kiekvieną steiko pusę po dvi minutes kepkite nevartydami ir jos nebadydami, kad užsidėtų graži ruda plutelė.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Musak
- Kiaulienos vyniotinis su morkomis
- Paprika įdaryta faršu
- Avienos muštiniai
- Jautienos maltinukai
- Paprasti virtinukai su mėsa
- Suktinukai patale
- Kukuliukai "a lia Italia"
- Pyragas su mėsa
- Maltos jautienos vyniotiniai
- Turkiškas kebabas
- Naminis šnicelis
- Keptas triušis su ryžiais
- Įdaryta cukinija
- Pyragas su kukuliais
- Grilyje kepta įdaryta nugarinė
- Koldūnai su mėsa
- Kiaulienos nugarinė ananasų sultyse
- Faršo vyniotinis „Morkų juosta“
- Kepta veršiena
Jautienos brandintas steikas T-BONE su gražgarstėmis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Jautiena, „KITCHEN me“, brandinto steiko T-BONE,
400 gramų -
Česnakas,
1 skiltelė -
Vyno actas,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 žiupsnelis -
Pipirai, juodieji,
1 žiupsnelis -
Kalendra, sėklos,
1 žiupsnelis -
Alyvuogių aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Gražgarstės,
1 sauja - Bulvės, skiletlės (garnyrui)
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išmuškite jautienos brandintą steiką su virtuviniu plaktuku ar kočėlu.
Į plastikinį maišelį supilkite prieskonius, aliejų ir actą bei įdėkite išmuštą jautienos steiką ir padėkite mėsą į šaldytuvą apie 30 minučių pasimarinuoti.
Išmarinuotą mėsą kepkite ant grotelių ar atitinkamoje keptuvėje (geriausia tokioje kuri atspari aukštai kaitrai, pvz. ketaus ar špižinėje keptuvėje) ant labai
karštos ugnies kol mėsa iškeps. Kiekvieną steiko pusę po dvi minutes kepkite nevartydami ir jos nebadydami, kad užsidėtų graži ruda plutelė.Jautieną galite valgyti ne visai iškepusią, juk tai ne kiauliena ar vištiena. O brandintos jautienos didkepsniai yra ypatingai skanūs.
Šį T-BONE jautienos didkepsnį galite pateikti su keptomis bulvėmis ir gražgarstėmis.