1 vienetas | kiaušiniai (tryniai) |
3 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
1.5 stiklinės | cukrus |
2 vienetai | kvietiniai miltai |
1 arbatinis šaukštelis | soda |
1 valgomasis šaukštas | kefyras |
1 stiklinė | pienas |
1 valgomasis šaukštas | želatina |
šiek tiek | vanilinis cukrus |
šiek tiek | aguonų (ar kiti priedai) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Gardusis slyvų pyragas
- Pyragas su sūriu, kumpiu ir alyvuogėmis
- Velykinė banda
- Pyragas su bulvėmis
- Klasikinis pyragas "Tosca"
- Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
- Ryžių pyragas su silke
- Niujorko pyragas
- Dešrelės tešloje
- Obuolių-rabarbarų pyragas
- Tinginys su riešutais
- Šokoladinis pyragas
- Rudeniškas moliūgų skanumynas
- Šventinis vyniotinis su maskarpone ir romu
- Močiutės keksas
- Varškės pyragas su slyvomis
- Pyragas su riešutiniu - šokoladiniu morengu
- Obuolių pyragas su varške ir karamele
- Pyragas su uogomis prie karštos arbatos
- Velykinis pyragas su įdaru
Ingos pyragas
- Paruošimo laikas:
-
Kiaušiniai, tryniai,
1 vienetas -
Kiaušiniai, tryniai,
3 vienetai -
Cukrus,
1.5 stiklinės -
Kvietiniai miltai,
2 vienetai -
Soda,
1 arbatinis šaukštelis -
Kefyras,
1 valgomasis šaukštas -
Pienas,
1 stiklinė -
Želatina,
1 valgomasis šaukštas - Vanilinis cukrus
- Aguonos, ar kiti priedai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Cukrų, kiaušinį ir trynius išsukame, o tuo tarpu išlydome sviestą ir atvėsiname. Į sviestą suberiame miltus, truputį vanilinio cukraus, cukraus ir trynių plakinį, užgesintą sodą kefyru ir viską gerai išmaišome. Skardoje ištiesiame kepimo popierių, dedame sluoksnį tešlos ant viršaus, aguonų ir mandarinų skiltelių (r kitų vaisių), tada vėl sluoksnį tešlos. Pašauname į įkaitintą šiek tiek orkaitę ir kepame 200 laipsnių temperatūroje tol, kol iškeps. Tuo tarpu išplakame kiaušinių baltymus su puse stiklinės cukraus bei trupučiu vanilės. Išplakame iki tyros masės. Pieną užviriname, įdedame želatiną ir ištirpiname, atvėsiname ir supilame į baltymus. Tada išmaišome ir užpilame ant pyrago ir padedame sustengti. Skanaus!
Komentarai (4)
-
Inga
2010-02-12 17:01
nepaminejau sviesto kiek reikia:( jo reikia 150 g. ;-)