Indiški krekeriai
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
0.5 arbatinio šaukštelio kepimo milteliai
2 valgomieji šaukštai sviestas
šiek tiek aliejaus (kepimui)
175 mililitrai vanduo
300 gramų kvietiniai miltai (sijoti)
2 valgomieji šaukštai kmynai
0.5 arbatinio šaukštelio druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kmynus, druską ir kepimo miltelius. Įtrinkite į miltus ghi arba sviestą, įpilkite tiek vandens, kad tešla būtų gana kieta. Kruopščiai minkykite mažiausiai 5 minutes, kol tešla pasidarys vienalytė ir elastinga. Palikite ją kelioms minutėms pastovėti.
2/3 karhajos arba gilios keptuvės pripildykite ghi arba aliejaus ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Kol ghi įkais, iškočiokite tešlą į didelį 1 cm storio plokštainį. Aštriu peiliu tešlą supjaustykite į 5 cm ilgio rombus arba stačiakampius. Pusę jų atsargiai sudėkite į karštą ghi. Nustatykite tokią liepsną, kad abi krekerių pusės švelniai paruduotų per 4-5 minutes. Išgriebkite juos kiaurasamčiu ir sudėkite į sietelį, kad nuvarvėtų. Po to iškepkite ir likusią dalį.
Ruošiama ir kepama: 30 min.

Indiški krekeriai

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kmynus, druską ir kepimo miltelius. Įtrinkite į miltus ghi arba sviestą, įpilkite tiek vandens, kad tešla būtų gana kieta. Kruopščiai minkykite mažiausiai 5 minutes, kol tešla pasidarys vienalytė ir elastinga. Palikite ją kelioms minutėms pastovėti.
2/3 karhajos arba gilios keptuvės pripildykite ghi arba aliejaus ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Kol ghi įkais, iškočiokite tešlą į didelį 1 cm storio plokštainį. Aštriu peiliu tešlą supjaustykite į 5 cm ilgio rombus arba stačiakampius. Pusę jų atsargiai sudėkite į karštą ghi. Nustatykite tokią liepsną, kad abi krekerių pusės švelniai paruduotų per 4-5 minutes. Išgriebkite juos kiaurasamčiu ir sudėkite į sietelį, kad nuvarvėtų. Po to iškepkite ir likusią dalį.
Ruošiama ir kepama: 30 min.

Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...