2 stiklinės | morkos (tarkuotų burokine tarka) |
2 stiklinės | pienas |
1 stiklinė | grietinėlės, 35% |
1 stiklinė | cukrus |
1 saujelė | anakardžių riešutų |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
1 arbatinis šaukštelis | malto kardamono |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pieniniai ledai
- Gaivus desertas
- Sausainių tortas
- Naminiai ledai
- Vaisių vėrinukai
- Bananai šokolade
- „Baltosios gėlės“
- Varškės desertas
- Mėtinis agurkų šerbetas
- Persikų desertas
- Saldus maskarponės sūrio vyniotinis
- Skanėstas su saulėgrąžomis
- Burnoje tirpstantis kalėdinis tortas
- Morkų sulčių su manais putėsiai
- Tinginys pagal J. Oliverį
- Desertas "Snieguolė"
- Spanguolių putėsiai
- Braškių desertas per minutę
- Grietinėlės desertas "Vasaros dangus"
- Vasariškas tortas
Indiškas morkų skanėstas - Gajar Ki Burfi
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Morkos, tarkuotų burokine tarka,
2 stiklinės -
Pienas,
2 stiklinės -
Grietinėlė, 35%,
1 stiklinė -
Cukrus,
1 stiklinė -
Anakardžių riešutai,
1 saujelė -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Maltas kardamonas,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į didelę keptuvę sudedam tarkuotas morkas, pieną ir grietinėlę. Verdame nuolat pamaišant tol, kol masė sutirštėja, tampa panaši į tešlą, o pieno nebelieka. Tai truks apie 30-40 minučių.
Tuomet suberiame cukrų. Sudėjus cukrų masė vėl taps skysta. Verdame dar apie 10 minučių, kol vėl sutirštės. Nepamirštam nuolat maišyti.
Tada sudedame sviestą ir kardamoną. Pakaitiname dar apie 5 minutes. Kai visa masė tampa tiršta ir vientisa, sudedame ją į stačiakampę lėkštę, palyginam kraštus ir paliekam šaldytuve porai valandų. Atvėsusį ir sustingusį desertą supjaustome gabaliukais ir papuošiame smulkintais anakardžių riešutais.
Komentarai (5)
-
Erika Akire
2018-12-05 14:29
Laba diena. Dar nepabandziau padaryti, bet jau uzsivedziau. Dekui uz recepta
-
Valentina
2017-10-07 14:34
Butinai pabandisiu pasidaryti.