Imbierinis namelis
AUTORIUS:
Rūta
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
350 gramų miltai
150 gramų cukrus (DanSukker)
5 valgomieji šaukštai medus
1 arbatinis šaukštelis cinamonas
1 arbatinis šaukštelis gvazdikėliai
1 arbatinis šaukštelis imbieras
1 arbatinis šaukštelis soda
150 gramų sviestas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
1.
Į dubenį supilame miltus, prieskonius ir sodą.
2.
Puode ant silpnos ugnies ištirpdome sviesta, kartu su cukrumi ir medumi. Kaitiname maišant tol, kol viskas taps vientisa mase. Gautą sirupą supilame į prieš tai paruoštą miltų masę ir viską gerai išmaišome.
3.
Tešlą paliekame, kad atvėstų. Tešla turi būti pakankamai kieta, bet ne per daug sukietėjusi.
4.
Tešlą iškočiojame gana plonai (prieš tai reikia apibarstyti stalą ir tešlą miltais, kad nepriliptų prie pagrindo). Tada apsibrėžti keletą namo dalių. Jas kepti 220 laipsnių orkaitėje 3-5 min, nuolat tikrinant, kad nesudegtų.
5.
Iškepus paliekame atvėsti. Pasigaminame glajų. Jam reikės cukraus pudros, kiaušinio baltymo ir lašelio citrinos rūgšties. Cukraus pudrą reikia pakaitinti ant ugnies, sudėti baltymą ir išmaišyti iki vientisos masės. Tada glajumi sulipdyti dalis ir papuošti norimais saldainiais.

Populiariausi receptai šią savaitę

Imbierinis namelis

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Į dubenį supilame miltus, prieskonius ir sodą.

  2. Puode ant silpnos ugnies ištirpdome sviesta, kartu su cukrumi ir medumi. Kaitiname maišant tol, kol viskas taps vientisa mase. Gautą sirupą supilame į prieš tai paruoštą miltų masę ir viską gerai išmaišome.

  3. Tešlą paliekame, kad atvėstų. Tešla turi būti pakankamai kieta, bet ne per daug sukietėjusi.

  4. Tešlą iškočiojame gana plonai (prieš tai reikia apibarstyti stalą ir tešlą miltais, kad nepriliptų prie pagrindo). Tada apsibrėžti keletą namo dalių. Jas kepti 220 laipsnių orkaitėje 3-5 min, nuolat tikrinant, kad nesudegtų.

  5. Iškepus paliekame atvėsti. Pasigaminame glajų. Jam reikės cukraus pudros, kiaušinio baltymo ir lašelio citrinos rūgšties. Cukraus pudrą reikia pakaitinti ant ugnies, sudėti baltymą ir išmaišyti iki vientisos masės. Tada glajumi sulipdyti dalis ir papuošti norimais saldainiais.

Receptą atsiuntė Rūta
Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų