600 gramų | griežčiai |
1 valgomasis šaukštas | sviestas |
0.5 stiklinės | grietinė |
3 valgomieji šaukštai | sūris (tarkuotas, fermentinis) |
šiek tiek | sultinys |
Griežčiai išverdami pasūdytame vandenyje, nulupami, vidurys šaukštu išskobiamas, kad daržovė būtų puoduko pavidalo. Išskobtas vidus sukapojamas, pridedama virtos maltos mėsos, svogūnų, druskos, pipirų, pabarstoma miltais ir pakepinama. Vėliau įpilama grietinės, įberiama cukraus ir to įdaro prikemšami griežčiai. Viršus apibarstomas tarkuotu sūriu, uždedama po gabalėlį sviesto ir, sudėjus viena eile į keptuvą, kepama orkaitėje. Kai paviršius gražiai pagelsta, įpilama truputį sultinio ir apšlakstoma grietine. Griežčiai tiekiami užpilti tuo padažu, kuriame kepė. Prie jų tinka virtos ar keptos bulvės.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Varškės apkepas su cukinija ir paprika
- Blynai su kopūstais
- Daržovių iešmai
- Įdaryti svogūnai
- Kopūstų blynai
- Daržovių ir mėsos apkepas
- Svogūnų pyragas
- Kukurūzų maltiniai
- Cukinijos ir maltos mėsos apkepas
- Šparaginės pupelės
- Balandėliai su daržovių įdaru
- Agurkų ir cukinijos apkepas
- Lietinių tortas
- Įdaryti pomidorai
- Apkepas su vištiena, grybais ir brokoliais
- Midijos su špinatais
- Kopūstų maltiniai
- Paprikų laiveliai
- Blynai iš patisonų
- Faršu įdaryti pomidorai
Įdaryti griežčiai
- Paruošimo laikas:
-
Griežčiai,
600 gramų -
Sviestas,
1 valgomasis šaukštas -
Grietinė,
0.5 stiklinės -
Sūris, tarkuotas, fermentinis,
3 valgomieji šaukštai - Sultinys
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui papildomai reikės: 200 g virtos mėsos, 2 svogūnai, pusė šaukšto sviesto, truputis juodųjų pipirų, druskos, miltų, grietinės, cukraus.
Griežčiai išverdami pasūdytame vandenyje, nulupami, vidurys šaukštu išskobiamas, kad daržovė būtų puoduko pavidalo. Išskobtas vidus sukapojamas, pridedama virtos maltos mėsos, svogūnų, druskos, pipirų, pabarstoma miltais ir pakepinama. Vėliau įpilama grietinės, įberiama cukraus ir to įdaro prikemšami griežčiai. Viršus apibarstomas tarkuotu sūriu, uždedama po gabalėlį sviesto ir, sudėjus viena eile į keptuvą, kepama orkaitėje. Kai paviršius gražiai pagelsta, įpilama truputį sultinio ir apšlakstoma grietine. Griežčiai tiekiami užpilti tuo padažu, kuriame kepė. Prie jų tinka virtos ar keptos bulvės.