Įdaryti griežčiai
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
INGREDIENTAI:
600 gramų griežčiai
1 valgomasis šaukštas sviestas
0.5 stiklinės grietinė
3 valgomieji šaukštai sūris (tarkuotas, fermentinis)
šiek tiek sultinys
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Įdarui papildomai reikės: 200 g virtos mėsos, 2 svogūnai, pusė šaukšto sviesto, truputis juodųjų pipirų, druskos, miltų, grietinės, cukraus.

Griežčiai išverdami pasūdytame vandenyje, nulupami, vidurys šaukštu išskobiamas, kad daržovė būtų puoduko pavidalo. Išskobtas vidus sukapojamas, pridedama virtos maltos mėsos, svogūnų, druskos, pipirų, pabarstoma miltais ir pakepinama. Vėliau įpilama grietinės, įberiama cukraus ir to įdaro prikemšami griežčiai. Viršus apibarstomas tarkuotu sūriu, uždedama po gabalėlį sviesto ir, sudėjus viena eile į keptuvą, kepama orkaitėje. Kai paviršius gražiai pagelsta, įpilama truputį sultinio ir apšlakstoma grietine. Griežčiai tiekiami užpilti tuo padažu, kuriame kepė. Prie jų tinka virtos ar keptos bulvės.

Populiariausi receptai šią savaitę

Įdaryti griežčiai

Komentarai: 6
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Įdarui papildomai reikės: 200 g virtos mėsos, 2 svogūnai, pusė šaukšto sviesto, truputis juodųjų pipirų, druskos, miltų, grietinės, cukraus.

Griežčiai išverdami pasūdytame vandenyje, nulupami, vidurys šaukštu išskobiamas, kad daržovė būtų puoduko pavidalo. Išskobtas vidus sukapojamas, pridedama virtos maltos mėsos, svogūnų, druskos, pipirų, pabarstoma miltais ir pakepinama. Vėliau įpilama grietinės, įberiama cukraus ir to įdaro prikemšami griežčiai. Viršus apibarstomas tarkuotu sūriu, uždedama po gabalėlį sviesto ir, sudėjus viena eile į keptuvą, kepama orkaitėje. Kai paviršius gražiai pagelsta, įpilama truputį sultinio ir apšlakstoma grietine. Griežčiai tiekiami užpilti tuo padažu, kuriame kepė. Prie jų tinka virtos ar keptos bulvės.

Reklama:

Komentarai (6)


Daugiau receptų