4 vienetai | burokėliai (virti) |
0.5 vieneto | citrinos (išspausta) |
1 vienetas | svogūnai |
0.5 stiklinės | lazdyno riešutai |
0.5 stiklinės | acto |
1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
0.5 stiklinės | baravykai (ar kiti grybai, troškinti) |
2 valgomieji šaukštai | majonezas |
šiek tiek | kvapieji pipirai (malti) |
šiek tiek | petražolės |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | vanduo |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Šventiniai braškių vėrinukai
- Krevetės šoninės patale
- Duona su česnaku
- Brokoliai tešloje
- Omleto keksiukai
- Skanusis daržovių šašlykas
- Kiaušinių ir rūkyto bekono salotos ant prancūziško batono riekelių
- Kepti aguročiai su slyvomis
- Įdaryti burokėliai
- Įdaryti kiaušiniai
- Kepta duona
- Kiaušininė piciukė keptuvėje
- Silkė su daržovėmis
- Roksės užkandėlė
- Gruziniškas chačapuri
- Krevečių ir šoninės iešmeliai
- Cukinijų užkanda
- Krevetės
- Pomidorų užkandėlė
- Seniai besmegeniai
Įdaryti burokėliai su riešutais
-
Burokėliai, virti,
4 vienetai -
Citrinos, išspausta,
0.5 vieneto -
Svogūnai,
1 vienetas -
Lazdyno riešutai,
0.5 stiklinės -
Actas,
0.5 stiklinės -
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Baravykai, ar kiti grybai, troškinti,
0.5 stiklinės -
Majonezas,
2 valgomieji šaukštai - Kvapieji pipirai, malti
- Petražolės
- Druska
- Vanduo
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Burokėlių vidus išskobiamas —paliekama tik plona sienelė. Jos kraštai dantytai išpjaustomi. Taip paruošti burokėliai 2 val. palaikomi marinate. Išskobta burokėlių dalis, svogūnas ir grybai supjaustomi, pakepinami su aliejumi, pašlakstomi citrinos sultimis, apibarstomi riešutais, pipirais, druska, ir viskas sumaišoma. Tada į iš marinato išimtus burokėlius pridedama paruošto įdaro, užpilama majonezo, įsmaigstoma petražolių lapelių. Viskas sudedama į plokščią lėkštę arba ant salotų lapų.